Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao vodeni val

U Karlovcu proglašene mjere obrane od poplava

karlovac, poplava
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/12
12.11.2013.
u 10:22

U dva sata nakon ponoći Kupa u Karlovcu dostigla je 753 centimetara. Zbog izlijevanja rijeka zatvoreno je niz prometnica

Zbog obilnih kiša i porasta vodostaja svih rijeka vatrogasci na području Karlovačke županije imali su pune ruke posla. Tijekom cijele noći bili su angažirani na ispumpavanju vode iz brojnih podruma i poplavljenih cestovnih objekata. Vodostaj Kupe rastao je intenzivnije od prognoze. Tako je u dva sata nakon ponoći Kupa u Karlovcu dostigla 753 centimetara te je proglašeno stanje izvanrednih mjera obrane od poplava. Zbog izlijevanja rijeka zatvoreno je niz prometnica.

-Na području Ogulina zatvorena je Državna cesta D42 za sav promet zbog izlijevanja rijeke Dobre. Od 1,11 sati zatvorene su i ceste Stara cesta u Oštarijama i Ogulin - Trošmarija, te Oštarije - Graba.Na području Karlovca zbog izlijevanja rijeke Kupe od 20,39 sati zatvorena je ulica Obala Ivana Trnskog i županijska cesta u Brodarcima, a zbog izlijevanja rijeke Dobre zatvorena je lokalna cesta za Gornje Priselce. Od 1,11 sati zatvorene su ceste Selce - Husje - Kobilić, Stative - Tomašnica, a od 2,30 D 36 Pokupska Blatnica - Koritinja - rekao je Martin Barić pročelnik područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U Varaždinskoj županiji još na snazi izvanredno stanje obrane od poplava

Dobra je vijest da su prema informacijama iz Centra za obranu od poplava vodotoci rijeka Plitvice i Bednje tijekom jutra u opadanju

Na najugroženijim područjima Varaždinske županije jučer navečer proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplava. Konkretno, izvanredno stanje proglašeno je za sliv rijeke Plitvice i Bednje počevši jučer od 22 sata navečer.

Dobra vijest je stigla pak jutros iz Centra za obranu od poplava, da je tendencija u opadanju vodotoka obiju rijeka, a Bednja je pala čak za jedan metar. Primjerice, vodostaj rijeke Bednje u gradu Lepoglavi noćas u ponoć iznosio 229 cm dok je jutros u 7 sati iznosio 122 cm. Također je i rijeka Plitvica kod Kneginca Gornjeg do jutra pala za 11 centimetara.

Nizvodno, na širem području grada Ludbrega i susjednih općina, vodostaji obiju rijeka još su u laganom porastu što je posljedica prolaska vodenog vala. Procjenjuje se da će taj val proći za približno 40 sati.

Potencijalno ugrožena područja još su u naselju Hrastovljan (općina Martijanec) te naselju Kapela Podravska (općina Veliki Bukovec) gdje se provode potrebne mjere zaštite u suradnji Hrvatskih voda i lokalne samouprave.

I nadalje su zatvorene za promet prometnice:

Županijska cesta 2084 Kaniža – Jerovec (grad Ivanec)

Županijska cesta 2083 Vrbno – Vranojevje ( općina Bednja)

Županijska cesta 2111 Jalšovec – Poljana Donja (grad Varaždinske Toplice)

Županijska cesta 2085 Ivanec – Jerovec (grad Ivanec)

Zbog oborinskih voda poplavljeno je i mjesto Lončarevo u Međimurju, pišu 24 sata. Zatvorene su ceste oko Ivanca, Trakošćana i Ludbrega. 

U Krapinsko-zagorskoj županiji poplavljen je velik broj obiteljskih kuća, najviše u Zlataru te na području općine Lobor. Promet se odvija otežano zbog poplavljenih cesta.

Problemi u prometu

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A7 Vežica – Draga – Šmrika, državna cesta D54 Maslenica – Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene. Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu.

>> Urušio se zid Paromlina, izlio se potok!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije