Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupa prešla granicu

U Karlovcu od 14 sati izvanredne mjere obrane od poplava

vodostaj01_dog_081210
Dominik Grgurić/PIXSELL
08.12.2010.
u 16:24

Razina je u 17 sati dostigla 766 centimetara i dalje raste. Pročelnik Područnog ureda DUZS-a Martin Barić tvrdi da su sve ekipe na svojim mjestima i odmah reagiraju na dojave za pomoć

Sve karlovačke rijeke jučer su rasle, a zbog Kupe, koja je u 14 sati dostigla 753 centimetara, proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Poplavljene su mnoge ceste, a Priselci pokraj Ozlja potpuno su odsječeni od svijeta.

Preduboko i za traktor
– Ujutro oko 4.30 sati sa suprugom sam pokušao traktorom prijeći preko dijela ceste koja je poplavljena. Kad smo shvatili da je voda dublja od metra, odustali smo. Nažalost, ovo je još jedan dan koji ćemo provesti u izolaciji – požalio nam se telefonom Marijan Guštin, posebno naglašavajući da su zbog loše cestovne infrastrukture djeca ponovno izgubila jedan školski dan.
Već u noći s utorka na srijedu i u ranim jutarnjim satima voda je izašla na kolnik na državnoj cesti D-42 u Oštarijama pokraj Ogulina pa se promet odvijao obilazno.
Ubrzo je prekinut promet i prema Levkušju na području Ozlja, Koritinji, Brodarcima, preko pontonskog mosta u Belavićima te kroz podvožnjak prema karlovačkom naselju Drežniku.
Poplavljene su i mnoge površine neposredno uz rijeke. Ipak, u usporedbi s nekim drugim gradovima u Hrvatskoj, Karlovac ovaj put ipak nije imao previše problema s visokim vodostajem.

Kanal Kupa Kupa je spas
– Imali smo sreću što Kupom nije stizalo toliko puno vode kao ostalim rijekama pa je taj vodeni val "amortiziran". Osim toga, vodostaj viši od 400 centimetara u kanalu Kupa Kupa pokazuje koliko taj objekt spašava Karlovac jer bi, da njega nema, vodostaj odavno prešao 800 centimetara. Ipak, sve službe su na svojim mjestima i rješavamo probleme koji se pojavljuju – rekao je Martin Barić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Karlovac.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe spašavali su vodom zarobljene životinje, ispumpavala se voda iz pothodnika na Ilovcu, a bilo je i niz manjih intervencija. Policija je znakovima obilježila sva mjesta na kojima je voda poplavila cestu pa se promet kroz županiju odvijao otežano.
Poslijepodne je porast vodostaja rijeka bio je znatno sporiji pa stručnjaci očekuju da će problemi zbog vodostaja već danas za područje županije postati prošlost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije