Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treće ročište

U Kairu sukobi ispred sudnice u kojoj se sudi Mubaraku

mubarak (1)
Reuters/Pixsell
05.09.2011.
u 13:26

– Nismo te napustili! – skandirali su Mubarakovi pristaše dok su njegovi protivnici vikali: – Kazna, kazna! Mecima su ubili našu djecu!

Deseci pristaša i protivnika Hosnija Mubaraka sukobili su se nedaleko od sudnice u kojoj se nastavilo suđenje svrgnutom egipatskom vođi. Interventna policija morala je razdvajati suprotstavljene grupe prosvjednika okupljene oko policijske akademije, javlja Telegraph, smještene u predgrađu Kaira koja je samo za ovu priliku pretvorena u sudnicu.

– Nismo te napustili! – skandirali su Mubarakovi pristaše dok su njegovi protivnici vikali: – Kazna, kazna! Mecima su ubili našu djecu!

Na današnjem ročištu kroz iskaze svjedoka pokušalo se odrediti tko je naredio ubijanje stotina prosvjednika čija je pobuna dovela do Mubarakova svrgavanja. Prema izvješću lokalne televizijske postaje Mubarak je u sudnici ležao na nosilima, a ročište je, za razliku od prva dva koja s kojih je u svijet odaslana slika bivšeg egipatskog predsjednika kako iza rešetaka leži na nosilima, bilo zatvoreno za javnost.

Okupljeni su nosili transparente s fotografijama ubijenih prosvjednika i dovikivali: – Umrijeti kao oni ili ostvariti njihova prava.

Neki od Mubarakovih protivnika palili su slike bivšeg predsjednika vičući: – Narod želi smaknuti krvnika!

Istodobno su njegovi pristaše vikali: – Zašto ponižavati predsjednika koji nas je štitio?!

Inače, 83-godišnji Mubarak, bude li proglašen krivim, mogao bi biti osuđen na smrtnu kaznu. Naime, egipatski tužitelji smatraju ga odgovornim za ubojstvo oko 850 prosvjednika u puču 11. veljače.

Komentara 4

RI
Riznica
14:06 05.09.2011.

– Nismo te napustili! – skandirali su Mubarakovi pristaše.... Ovo je tipicni Stokholmski sindrom !\"..

TO
Toni50
01:28 06.09.2011.

U Kairu sukobi ispred sudnice u kojoj se sudi Mubaraku, za staroga mubaraka zanmo da je bolestan rak ali ovi nkoji ga sude su bolesni u mozak a nisu svjesni toga to je još gore od gorega. Koji predsjednik neče upotrebiti silu protiv ilegalni i divjih nereda a koji neče se oduprijeti terorizmu u vlastitoj državi. ??? Ne plus minus nego ime toga šefa te države koji če mirno fino gledati i moliti se samo Alahu !

IR
irani
09:48 06.09.2011.

14:05 Riznica Nije li Stockholm Syndrome empatija otmicari i oteti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije