Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBOJ U DJEČJOJ IGRI

U Ivanić-Grad stiže prvo zeleno i digitalno igralište u Hrvatskoj

Ivanić-Grad: Premijer Plenković u društvu kćeri Mile obišao Festival igračaka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
03.06.2022.
u 14:53

Na događaju će biti demonstriran prototip Green energy playgroundsa sa šest različitih digitalnih igara, kao i aplikacija Zdravka, koja personalizira zadatke i idru za svakog sudionika zasebno

Tvrtka Park - Life poziva na predstavljanje prvog zelenog i digitalnog igrališta u Hrvatskoj - Green energy playgroundsa (GEP).

Green energy playgrounds je inovativno, kreativno i edukativno rješenje dječjeg igrališta koje koristi energiju iz obnovljivih izvora energije i kinetičke energije koju stvaraju djeca svojom igrom, te aplikacijom 'Zdravka' koja personalizira podatke i igru svakog sudionika zasebno, piše u priopćenju. 

Predstavljanje i demonstracija igrališta održat će se danas u 17 sati u Sportskom parku Zelenjaku u Ivanić-Gradu na kojem će sudjelovati gradonačelnik Javor Bojan Leš, direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović, gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić i ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov (gdje će prvo GEP biti instaliran).

Tijekom događaja, uži razvojni tim stručnjaka predstavit će glavne značajke GEP-a, ali i najaviti daljnji razvoj ove naše inovacije, za što smo i aplicirati na natječaju za fondove EU, piše u priopćenju. Na predstavljanju će se ujedno i najaviti i predstojeći ŠFIK - Festival igračaka, karneval i Škrletovo. 

Na događaju će biti demonstriran prototip Green energy playgroundsa sa šest različitih digitalnih igara, kao i aplikacija Zdravka, koja personalizira zadatke i idru za svakog sudionika zasebno. Kroz igru i edukaciju žečimo stvoriti čisto, pametno, zeleno, digitalno i samoodrživo okruženje u kojem će uživati ne samo djeca već i njihovi roditelji, turisti, slučajni prolaznici i u konačnici cijela lokalna zajednica. Povezali smo edukaciju, zdrav razvoj djeve, obnovljive izvore energije i digitalne mogućnosti kako bismo motivirali najmlađe na igru na potpuno inovativan i kreativan način. 

GREEN ENERGY PLAYGROUNDS predstavlja revolucionarnu i zdravu komponentu i značajan proboj u dječjoj igri. Kombinirajući interaktivnu elektroniku s konvencionalnom opremom za igrališta, stvoren je da prekine začarani krug sjedilačkog ponašanja što rezultira rastućom dječjom pretilošću, piše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije