Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potopljena istra

Prvi puta ove godine u Hrvatskoj izdan najviši stupanj opasnosti od nevremena

Nevrijeme
Dusko Marusic/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
08.06.2018.
u 09:22

U Istri mjestimično puše snažni jugozapadnjak i zapadnjak s udarima do 62 km/h.

Veliko nevrijeme praćeno kišom stiglo je na teritorij Istre. Nakon nevjerojatne količine kiše koja je jučer pala i potopila Istarski ipsilon, vremenske neprilike se ne smiruju. Kako prenosi IstraMet, oborinska masa koja zahvaća Istru s jugozapada je ogromna, a do sada je zabilježeno gotovo 20 000 munja

Prvi puta ove godine, izdan je treći, najviši stupanj opasnosti na opasne vremenske prilike za dijelove Hrvatske. Upozorenje se odnosi do subote u 6 sati. Treći stupanj označava vjerojatnost od 15% za pojavu vrlo ekstremnih vremenskih pojava u označenom području, prenosi Neverin

U Istri mjestimično puše snažni jugozapadnjak i zapadnjak s udarima do 62 km/h.

Podsjetimo, za regije Karlovac i Rijeku objavljeno je narančasto upozorenje koje se odnosi na grmljavinsko nevrijeme. U ostatku Hrvatske čeka nas djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće vrijeme, javlja DHMZ. 

 Uz jači razvoj oblaka, mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se prema večeri proširiti i na ostatak zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 stupnja Celzijusa.

Nevrijeme
1/19

 

 

Komentara 13

Avatar navijač
navijač
09:32 08.06.2018.

Rekao sam vam ja juče , bog sve vidi. Odreknite se orjunaša i četnika ili vam slijedi potop. Još imate vremena , a Rijeka viśe nema.

DH
dalibor.hren
09:40 08.06.2018.

Božja kazna!

NA
Narcis660
10:27 08.06.2018.

Strašno i učestalo ....zabrinjavajuće.Klima je otisla u krasni a ljudski faktor glavni i osnovni krivac za sve sto se događa.Katastrofa i ništa više.Ostaje još samo osvijestiti se i probati spasiti ovaj planet ako već nije kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije