Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedavno razriješeno

"U ime obitelji": Povjerenstvo za neprofitne medije dodjeljivalo sredstva svjetonazorski sličnima sebi

Željka Markić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
01.02.2016.
u 14:25

Nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak zastupnika saborske većine, spriječio je danas saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da u 'službenoj formi' od ministra kulture čuje razloge smjene

Udruga "U ime obitelji" poručila je danas kako je nedavno razriješeno Stručno povjerenstvo za neprofitne medije bilo uglavnom istog svjetonazora kao i udruge kojima je dodjeljivalo bespovratna financijska sredstva te je stoga s njima bilo interesno povezano, a nekoliko puta, kako tvrde,  i u očitom sukobu interesa.

Tijekom tri godine Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima, 88 posto ukupnih sredstava, odnosno više od 7,7 milijuna kuna povjerenstvo je dodjelilo za samo 18 od 143 prijavljena medija, navode u priopćenju.

Od tih 18 medija njih 16, kako tvrde u udruzi U ime obitelji, u društveno-političkim pitanjima zastupaju liberalno-lijevi svjetonazor. Svjetonazorski su bile bliska bivšoj vlasti, a referendum o braku  kao i aktivnosti Udruge, koje nisu bile po volji bivšoj vlasti prikazivali su u negativnom svjetlu.

Udruga „U ime obitelji“ je tijekom proteke tri godine u više navrata Ministarstvu kulture skretala pozornost na te činjenice, navodi se u  pisanom prilogu raspravi koje je ta udruga uputila saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu koji je danas trebao raspravljati o odluci ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da razriješi Stručno povjerenstvo za neprofitne medije. 

Nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak zastupnika saborske većine, spriječio je danas saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da u 'službenoj formi' od ministra kulture čuje razloge smjene, te nakon toga donese i određeni zaključak. 

>> Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami 

>> Dio neprofitnih medija traži smjenu ministra kulture Z. Hasanbegovića

Komentara 13

LI
liskovaca
14:31 01.02.2016.

Hvala dragom Bogu što postoji ova udruga!!!

K
K
14:31 01.02.2016.

definitivno hrabra žena ...mediji su naš glib !!! Poslušajte njezin govor u Rimu neki dan - pred milju i pol ljudi - jasno i glasno :)

DU
Deleted user
16:22 01.02.2016.

Bilo je vrijeme da i Hrvati dobiju jednu civilnu kvalitenu udrugu .Hvala vama i vašoj obitelji na svemu što radite za nas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije