Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Povratak na članak

U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena

Nasilje, posebice fizičko, žene najčešće trpe u obitelji koja bi u stvari trebala predstavljati stabilno životno ozračje. Nasilnici su osobe svih profesija i socijalnih struktura, od intelektualaca, radnika do dobro situiranih građana i političara.

Komentari 29

DE
Deprimirani
09:34 25.11.2009.

A svakih 20 minuta jedan muškarac!! Budale! nemate o čemu drugom pisati! Otkad postoji život na zemlji svi jedan drugoga zlostavljaju! Tko misli drugačije ili je m. šovinist ili ž. feministica! Po Freudu se sve svodi na problem sex-a: ili netko ne dobije ili ga netko želi od drugoga u drugo vrijeme! Zato prestanite pisati o glupim stvarima!

VL
TL
tvrdi_l
09:45 25.11.2009.

Kako su muskarci zasticeni od svega toga?Zene isto maltretiraju, ali psiholoski.Kako se moze zene po tom pitanju sankcionirati.U obiteljskom zakonu stoji to da se zasniva na nacelu ravnopravnosti zene i muskarca, a to je obicna bljuvotina.Ako covjek maltretira svoju zenu treba ga kazniti, ali i obratno, trebalo bi i zenu kazniti, ukoliko se cinjenicno dokaze maltretiranje s njene strane.

VL
Avatar Jana
Jana
10:03 25.11.2009.

Trebaju strogi zakoni koji bi kaznili nasilnike. Kako žena može tužiti muža za zlostavljanje bez da ima sigurnost da ju taj isti nakon nekoliko dana, kada se vrati doma. neće još i više tući i prijetiti? Takve osobe treba strpati u zatvor ali im dati i obaveznu psihološku pomoć da se oslobode agresivnog ponašanja. Također i ženama koje u zlostavljane potrebna je psihološka pomoć. Treba se boriti protiv alkoholizma koji je u najvećem dijelu razlog agresivnog ponašanja.

VL
JU
junije
10:09 25.11.2009.

ja zaista ne razumijem nasilnike. zar su u sebi toliki jad i bijeda da svoju vrijednost moraju dokazivati nasiljem? gdje je uzrok takvom ponašanju? meni nikad nije na pamet palo udariti nekog da demonstiram svoju moć. a svoju ženu volim milovati i pomalo s njom ljubakati, moje su ruke tu da joj pružaju užitak, nikad bol. ti nasilnici su stvarno zadnji nesigurni jadnici

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
10:10 25.11.2009.

Ma kod nas je OBRNUTO Hrabrost je Kad dođem usred noći pijan kući a žena je već u krevetu, Ali još NE spava !!!!!!! Uzmem stolicu I sednem ispred njenog kreveta. Na njeno pitanje: \"Šta radiš?\", kazem onako kiselo: \"Želim\"Želim sediti u prvom redu kada počne cirkus.\"

VL
OB
-obrisani-
10:21 25.11.2009.

..emilsali. .uvijek kad naletim na tebe nasmijes me....l.p.

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
11:10 25.11.2009.

Ponekad me spopadnu tamne misli gledajuci moju zenu,pogotovo kad spava Mislim si mozda ona Udara samo dvaput, jednom u čoveka drugi put u Leš ko moj kolega Djole Drugaciji način nemam da bi opisao osobu za koju se smatra daa da je opasna u tuči. Neretko je cujem da kaze stvari kao :”Što mi ides na živce, ovim tvojim Hrvatima. Jednom ću da popizdim, ima krvi da ti se napijem.” A ja da ugladim odnose medjuljudske... :”Batice, znas ono kad ne bi zena bilo ne bi ni muskarci postojali i OBRNUTO

VL
XY
xychhr200
11:26 25.11.2009.

Činjenica je, da žene vrlo često provociraju na najpodmuklije načine... no često je tome razlog njihovo nezadovoljstvo... npr. ima muža mlakonju, pa onda nije zadovoljna seksualnim životom itd... no to ni u kojem slučaju ne bi smio biti razlog (kolikoo god se ponekad doista teško suzdržati) za fizičko zlostavljanje. Puno bolje je biti pravo muško (u svakom pogledu), ženu maksimalno zadovoljiti na seksualnom planu... pa onda neće provocirati, nego sa zadovoljstvom spremiti dobru klopu i brinuti se o djeci, kućanstvu itd... i svi sretni i zadovoljni.

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
11:41 25.11.2009.

Sve je to ,mislim ovo NASILJE, nekako reflekcija samih nas Ova moja (vec druga po redu ) Žena dodje mi ko Dezurni lomilac mog srca. Bice kome nikada ne mozes ugoditi, ma koliko se trudio. Ako si dobar prema njoj,oj, onda si mek, nemas svoje ja i pravi si slabic. Ako si samo malo los, onda si bezosecajni skot, nemas srca, ne volis je... A da o PRIVATnim stvarima da ne ulazim u detalje Recimo SAMO MUŠKARCA-Mene npr. SMATRA GLAVNIM I ODGOVORNIM KRIVCEM ZA SVOJ ORGAZAM E tu se ja mislim priroda poigrala stvarima

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
12:38 25.11.2009.

Sikert svaka cast lepo ste napisali!!!

VL
OB
-obrisani-
13:12 25.11.2009.

Pa balkanska područja su poznata po divljaštvu i nekulturi. Jasno da u takvim zavičajima nastradaju nemočni a to su u ovome slučaju žene.

VL
SU
susadusk
13:46 25.11.2009.

Za Janeza :Pa slovenska područja su poznata po divljaštvu zena nad muzima, nekulturi i radodajki. Jasno da u takvim zavičajima nastradaju nemočni a to su u ovome slučaju slovenski prevareni muzeki kao Janez npr. Pita slovenka maloga kak se klicess fantek? Odogovor: klicem se Mujo, he,he

VL
TO
toljaga1
14:59 25.11.2009.

U Sloveniji svaka mojca svog Janeza svakih 15 minuta fizički zlostavlja...da se zna tko je gazda...

VL
MA
marjanca
15:15 25.11.2009.

25.11.2009. u 14:59h toljaga1 je napisao/la: U Sloveniji svaka mojca svog Janeza svakih 15 minuta fizički zlostavlja...da se zna tko je gazda... ............... Kot avtentična \"mojca\" prisegam, da to ne drži.

VL
RA
rackizel
09:33 25.11.2009.

A koliko vremena im dajete za usmeno zlostavljanje? Citata:Nasilnici su osobe svih profesija i socijalnih struktura, od intelektualaca, radnika do dobro situiranih građana i političara. Kraj citata. Zaboravili ste vladu i saborske zatupnike. A tek hdz zastupnice i premijerku? Onini nas sve vrijeđaju, ne samo žene, svojim izjavama, a neki/e i svojim ponašanjem prema građanima koji ih hrane i oblače.

VL
CE
cericzel
09:41 25.11.2009.

Da su kazne onakve kakve bi trebale biti (zatvor plus obavezno lupiti i po džepu), svaki nasilnik bi razmislio prije nego bi digao ruku na ženu. Samo seljačine dižu ruku na ženu.

VL
TR
trputac
09:54 25.11.2009.

Za odgoj muskaraca najkrivlja je crkva...za crkvu su zene niza bica i vrijede manje od muskaraca ...PA SAD VJERUJTE VI CRKVI.. zenu nitko nikad nesmije pipnuti bez njenog dopustanja, a kamoli mlatiti silovati i omalovazavati...zena nije vlasnistvo ona je ravnopravann partner u apsolutno svemu. OVAKAV ZAKON TREBA DONIJETI PODHITNO.

VL
OB
-obrisani-
09:55 25.11.2009.

Zlostavljanje u obitelji? Pa same su si birale životnog partnera i šta bi sada htjele ? Da malo od države uzmu novca za njihove gluposti. Koliko je šamara palo zbog odgovora na psihičko maltretiranje , kada se to uzima u obzir na sudu?

VL
PU
pulari
10:35 25.11.2009.

I tko je sad tu lud,zene koje se davaju maltretirat(posto vecina njih nece da to prijave nadleznim organima,posto zele sacuvati brak) ili muske osobe koje maltretiraju zene.Pa da mene neko maltretira ja bilo to musko ili zensko pravac u policiju,doktoru itd.Nazalost puno njih se pomiri sa maltretiranjem a ono traje i traje.

VL
RA
razočarani1
11:44 25.11.2009.

dokle više čete pisati o takvim nebulozama.hoče li ikada u večernjaku izači članak o zlostavljanju muškaraca.neče,jer bi odmah bili suspendirani sa posla. odmah bi se pobunila jaca i rezne udruge poput baba i ostalih kojih je jako mnogo da ih nenabrajam koju su sastavljale zakon o obiteljskom nasilju.a dali ima koja registrirana udruga u hrvatskoj zlostavljanih muškaraca da joj se pridružim.mislim da ne jer je prevladao feministički lobi.hvala!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.