Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mlade SDP-a vodi Vukovarka koja je za dva dana rada u Saboru zaradila 150.000 kuna

"Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj"
18. ožujka 2017. u 19:59 50 komentara 6747 prikaza
Biljana Gaća i Davor Bernardić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Forum mladih SDP-a Hrvatske danas je u Zagrebu održao je X. Izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Biljana Gaća.

Za potpredsjednike Foruma mladih SDP-a Hrvatske izabrani su Lara Kvesić iz Zagreba, Luka Nikpalj iz Šibenika i Hrvoje Novak iz Pregrade.

- Ministar obrazovanja mora biti osoba koja cijeni znanstvena dostignuća i koja nije dokazani plagijator. HDZ-ova Vlada zaustavila je obrazovnu reformu, ali mi ćemo ih podsjećati da se ona mora nastaviti. Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj. Nastavit ćemo svoju borbu da obrazovanje zaista postane svima jednako dostupno. Sada to nije. Potaknut ćemo inicijativu i javnu raspravu da se implementira ideja o obaveznom srednjoškolskom obrazovanju, jer obrazovanje je budućnost Hrvatske - rekla je Gaća.

- Vi zaslužujete Hrvatsku neopterećenu prošlošću, zemlju u kojoj će se cijeniti rad i znanje. Zaslužujete kvalitetno obrazovanje i jednake prilike za uspjeh bez obzira na startne pozicije koje vam mogu dati vaši roditelji. Zaslužujete posao. Obrazovanje je temelj izgradnje dobrog društva, a ne puška koju vam nameće HDZ-ova Vlada. SDP će se boriti za povratak stabilnosti u živote mladih ljudi, za budućnost umjesto prošlosti, za kvalitetnije uvjete za život i ranije osamostaljivanje od obitelji. Hrvatska to zaslužuje, naši mladi to zaslužuju - rekao je na konvenciji predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Biljana Gaća rođena je i živi u Vukovaru, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te je najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara. Gaća je izazvala pozornost u javnosti kada je u Saboru dva dana mijenjala Predraga Matića, za što je ostvarila pravo na šest mjeseci pune saborske plaće i šest mjeseci pola te plaće. Gaća je obećala donirati dio plaće potrebitima, a obećanje je i ispunila te donirala Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara potrebne namirnice i proizvode za svakodnevno funkcioniranjeSocijalne samoposluge.

>> Nekoliko sati rada u Saboru i – pravo na 150.000 kuna

>> Biljana Gaća ispunila prvi dio danoga obećanja

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Olival
PRIČA O USPJEHU
Od obiteljskog biznisa do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji prirodne kozmetike
  • Deleted user:

    Može li netko hrvatske nacionalnosti doći na važnije pozicije u Partiji?

  • marijaqwer:

    A tko nju pita što ona želi? Vjeronauk je samo za one koji ga žele. Ona bi htjela uređivati društvo , kriterij što je dobro ili ne je politički stav partije, e neće moći.

  • Krkan15:

    Šta drugove crvene kmere muči?Nitko ih ne je be niti jedan posto!