Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILJANA GAĆA

Mlade SDP-a vodi Vukovarka koja je za dva dana rada u Saboru zaradila 150.000 kuna

Biljana Gaća i Davor Bernardić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
18.03.2017.
u 19:59

"Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj"

Forum mladih SDP-a Hrvatske danas je u Zagrebu održao je X. Izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Biljana Gaća.

Za potpredsjednike Foruma mladih SDP-a Hrvatske izabrani su Lara Kvesić iz Zagreba, Luka Nikpalj iz Šibenika i Hrvoje Novak iz Pregrade.

- Ministar obrazovanja mora biti osoba koja cijeni znanstvena dostignuća i koja nije dokazani plagijator. HDZ-ova Vlada zaustavila je obrazovnu reformu, ali mi ćemo ih podsjećati da se ona mora nastaviti. Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj. Nastavit ćemo svoju borbu da obrazovanje zaista postane svima jednako dostupno. Sada to nije. Potaknut ćemo inicijativu i javnu raspravu da se implementira ideja o obaveznom srednjoškolskom obrazovanju, jer obrazovanje je budućnost Hrvatske - rekla je Gaća.

- Vi zaslužujete Hrvatsku neopterećenu prošlošću, zemlju u kojoj će se cijeniti rad i znanje. Zaslužujete kvalitetno obrazovanje i jednake prilike za uspjeh bez obzira na startne pozicije koje vam mogu dati vaši roditelji. Zaslužujete posao. Obrazovanje je temelj izgradnje dobrog društva, a ne puška koju vam nameće HDZ-ova Vlada. SDP će se boriti za povratak stabilnosti u živote mladih ljudi, za budućnost umjesto prošlosti, za kvalitetnije uvjete za život i ranije osamostaljivanje od obitelji. Hrvatska to zaslužuje, naši mladi to zaslužuju - rekao je na konvenciji predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Biljana Gaća rođena je i živi u Vukovaru, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te je najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara. Gaća je izazvala pozornost u javnosti kada je u Saboru dva dana mijenjala Predraga Matića, za što je ostvarila pravo na šest mjeseci pune saborske plaće i šest mjeseci pola te plaće. Gaća je obećala donirati dio plaće potrebitima, a obećanje je i ispunila te donirala Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara potrebne namirnice i proizvode za svakodnevno funkcioniranjeSocijalne samoposluge.

>> Nekoliko sati rada u Saboru i – pravo na 150.000 kuna

>> Biljana Gaća ispunila prvi dio danoga obećanja

Komentara 48

DU
Deleted user
17:09 18.03.2017.

Može li netko hrvatske nacionalnosti doći na važnije pozicije u Partiji?

MA
marijaqwer
17:25 18.03.2017.

A tko nju pita što ona želi? Vjeronauk je samo za one koji ga žele. Ona bi htjela uređivati društvo , kriterij što je dobro ili ne je politički stav partije, e neće moći.

KR
Krkan15
17:39 18.03.2017.

Šta drugove crvene kmere muči?Nitko ih ne je be niti jedan posto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije