Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLONA SJEĆANJA

U grad 18. studenog dolazi cijeli državni vrh

16.11.2008.
u 21:35

Procjenjuje se da će u Koloni sjećanja, središnjem događaju kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, ove godine biti više od 20.000 građana iz Vukovara i cijele Hrvatske koji će se još jednom prisjetiti svih žrtava i stradanja Vukovaraca. Gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan potvrdila je da će u utorak, 18. studenoga, u Vukovaru biti cijeli državni vrh predvođen predsjednicima Stjepanom Mesićem, Lukom Bebićem i Ivom Sanaderom te brojni ministri u Vladi RH.

– Želimo da se i ove godine Dan sjećanja održi dostojanstveno i na primjeren način. Želja nam je da hrvatsko zajedništvo, koje se u Vukovaru iz godine u godinu potvrđuje svakoga 18. studenoga, bude trajno – rekla je Z. Buljan te dodala i da ovogodišnji slogan, Vukovar je Lijepa Naša, Vukovar je moja Hrvatska, potvrđuje te riječi.

Grad spremno dočekuje obilježavanje Dana sjećanja, a gradske vlasti su 18. studenoga, za sve zaposlene u gradskim tijelima i tvrtkama, proglasile neradnim danom. I dok gradski čelnici podsjećaju da ni ove godine nikome neće slati pozivnice, ali i da su 18. studenoga u Vukovaru svi dobrodošli, iz SDSS-a najavljuju da ni ove godine neće sudjelovati u programu obilježavanja Dana sjećanja. (B. Br.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije