Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE SE!

Slijedi nagla promjena vremena: 'Moramo biti spremni na poplave, bit će i snijega'

snijeg
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
05.11.2017.
u 18:43

U Zagrebu i u okolici sigurno će doći do otežanog prometovanja, pa se oboružajte strpljenjem

Još je manje od 24 sata od dugonajavljivane znatne promjene vremena u većini Hrvatske.

U Istri je već ponegdje palo malo kiše, a češće i obilnije bit će od danas navečer i to ne samo u Istri. U ponedjeljak ujutro kiša će padati u većini zemlje.

U Zagrebu i u okolici sigurno će doći do otežanog prometovanja, pa se oboružajte strpljenjem.

Suho će se tijekom ponedjeljka zadržati samo u Slavoniji, te posebice u Baranji i Srijemu. I dok će u tim područjima do srijede pasti najmanje kiše, ponegdje vjerojatno i nimalo, u zapadnijim i južnijim bit će je napretek. Prema najavama prognostičara DHMZ-a velika je vjerojatnost da će se u sljedećem tjednu u mnogim mjestima, ponegdje čak i do srijede oko podneva, skupiti oko prosječne količine za cijeli studeni!

Poplave?!
Za nadati je se i da će poplave izostati, ali moramo biti i spremni na njih, piše Zoran Vakula.

snijeg
1/8

Osim kiše u gorju će mjestimice biti i snijega. 

Nužno je ponavljati i upozorenja na jak, gdjegod i olujan vjetar, ponegdje na udare vjerojatno i orkanski, najprije jugo, zatim mjestimice i bura, koji će onemogućavati normalno prometovanje, ne samo na Jadranu, nego i mjestimice u unutrašnjosti. 

I dnevna temperatura zraka će se uglavnom sniziti u odnosu na danas, gdjegod i znatnije. Djelomičnu utjehu onima koji strahuju od velikih računa za grijanje omogućit će najniža dnevna temperatura zraka, koja se uglavnom događa u noći i ujutro, i koja neće biti odviše niska. Dapače, ostvare li se prognoze, vjerojatno će u mnogim mjestima biti barem oko prosjeka za sredinu studenoga, štoviše, većinom i viša od njega.

 

Komentara 14

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:12 05.11.2017.

Kiša i zahlađenje u studenom. Koja vijest. Toliko izvanredna da novinari moraju pojašnjavati.

SV
svojaja
20:20 05.11.2017.

Ovi mediji samo prestravljuju vec ionako jadne i kukave gradjane. Svaki dan prijete elementarnim nepogodama, i kada nema nista oni izmisljaju sami.

DO
domxerex
20:20 05.11.2017.

Zima će i ove godine iznenaditi neke zimske službe, opet je doška - sram je bilo, baš svake godine dođe, ne bi li mogla koji put i preskočiti!? Ali ako padne snijeg u Splitu oni će sigurno proglasiti izvanredno stanje i imati more slomljenih na traumatologiji jer splitjani ne znaju hodati po snijegu i nemaju zimske gume.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije