Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor

U finišu utrke za šefa HTZ-a Ivana Šoljan i menadžer Hrvatske lutrije Ivica Vrkić

Darko Lorencin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.06.2014.
u 22:30

Na strani nekadašnje menadžerice T-Coma Ivane Šoljan široko je iskustvo, a na strani Ivice Vrkića bliski doticaj s marketingom

Samo su tri dana ostala do odluke tko će voditi Hrvatsku turističku zajednicu, a ni peteročlano Povjerenstvo za izbor još se nije definitivno usuglasilo oko toga tko bi trebao biti među šest kandidata koji su se javili na natječaj.

Izbor je sužen na dva imena, a u finišu su, kako nam otkrivaju dobro upućeni, poznata menadžerica T-Coma i kasnije investicijskog fonda iO Adria Ivana Šoljan te javnosti manje poznati Ivica Vrkić, šef marketinga u Hrvatskoj lutriji. Na njenoj su strani, smatraju neki od članova Turističkog vijeća, široko menadžersko iskustvo, a na njegovoj bliski doticaj s marketingom. Povjerenstvo se navodno podijelilo oko toga kome treba dati prednost, pa neki članovi čak predlažu da se konačni izbor prepusti Turističkom vijeću, odnosno da se pred tijelo koje odlučuje u srijedu iziđe s oba imena.

Povjerenstvo za izbor direktora Glavnog ureda HTZ-a vodi zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, a članovi su pomoćnik ministra Davor Ižaković, predstavnik hotelijera Kristian Šustar, agencija Boris Žgomba te Ante Mihić iz ceha ugostitelja. U Turističkom vijeću, čiji je predsjednik ministar Darko Lorencin, trinaest je ruku koje glasuju. Neki od uključenih u proces govore da se oko budućeg čelnika Glavnog ureda nacionalne promidžbene organizacije snažno lobira s različitih strana. Resorni je ministar obećao da će odluka biti stručna, bez upliva politika. Bude li tome tako, ministar Lorencin prekinut će niz.

Dugogodišnji direktor HTZ-a Niko Bulić imao je pokroviteljstvo politike, a nedavno smijenjena direktorica Meri Matešić bila je izravni i osobni izbor političara, ondašnjeg ministra Veljka Ostojića.

>>Šest kandidata za šefa Glavnog ureda HTZ-a i 20.000 kn plaće

Komentara 1

Avatar Carrera
Carrera
09:53 09.06.2014.

a i u htz-u očigledno vlada totalno rasulo, kao i u kukuriku vladi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije