Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška

U Filipovoj OŠ "Luka" danas održan skup protiv nasilja

nasilje sesvete
arhiva VL
04.03.2010.
u 17:07

Čak 7000 učenika sesvetskih osnovnih škola pretučenom je dječaku danas poželjelo što brži oporavak. Ravnateljica njegove škole poručuje da očekuje osudu napadača.

Dan nakon što je četrnaestogodišnji Filip, dječak pretučen prošloga tjedna u Šimunčevečkoj ulici u Sesvetama, iz bolnice napokon pušten kući, svoj su glas protiv nasilja kratkim okupljanjem podigle i sve osnovne škole sesvetskog kraja.

Točno u 9.15, odnosno 14.15 sati u popodnevnoj školskoj smjeni, u predvorju su se svake od devet sesvetskih škola u tihom prosvjedu protiv rastućeg vršnjačkog nasilja okupili zabrinuti nastavnici i učenici odlučni u namjeri da javnost upozore na problem koji mladima sve jače prijeti. Ipak, najsnažniji je apel protiv nasilja odjeknuo iz OŠ “Luka” u kojoj Filip ove godine pohađa 7.f razred.

– Zvono je danas prekinulo uobičajeni nastavni sat kao što je prošlog četvrtka prekinuto mirno školovanje našeg Filipa. Svi smo šokirani i potreseni tim nemilim događajem, osuđujemo svako nasilje u obitelji, školi i društvu te tražimo da se djeca zaštite od nasilnika. Našem Filipu želimo što brži oporavak i povratak u đačke klupe – poručila je ravnateljica prof. Marina Sabolović pozivajući svih tisuću učenika svoje škole na molitvu i dobre želje upućene stradalom školskom kolegi. Kako uopće zaustaviti nasilje?

– Najveća odgovornost leži na roditeljima koji obvezu odgoja svoje djece moraju prestati prebacivati na školu. Čak i škole s nultom tolerancijom nasilja poput OŠ “Luka” učenike odgajaju i nadziru samo unutar svoja četiri zida... Sav je naš trud bez tijesne suradnje s roditeljima uzaludan – objašnjava Marina Sabolović i roditeljima predlaže da se češće oslanjaju na pomoć stručnjaka. A ona će na sesvetskom području, objašnjava ravnateljica, uskoro postati mnogo sustavnija.

– Na zajedničkom smo sastanku svih ravnatelja sesvetskih osnovnih škola s načelnikom policije i predstavnicima Centra za socijalnu skrb 1. ožujka oformili tim koji će školama pomagati u sličnim situacijama – tumači Marina Sabolović.

Komentara 1

AP
ApoloniDafne
09:40 05.03.2010.

Bravo mali građni grada Zagreba. Vi ste pravi primjer velikima, koji kao nekako šute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije