Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TATIJANI ŠEPAROVIĆ UVJETNA

U dva navrata skidala je blokade s Dinersovih kartica

žarko kraljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
10.02.2017.
u 20:10

Dugogodišnjoj zaposlenici Erste Card Cluba Žarko Kraljević na račun je uplatio više od pola milijuna kuna

Dugogodišnja zaposlenica Erste Card Cluba Tatijana Šeparović na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine jer je u lipnju 2011., radeći kao referentica u službi naplate, na traženje svoje poznanice Ivici Đ. u dva navrata odblokirala Dinersovu karticu iako nije podmirio svoje račune. Budući da mu je omogućila da na kartici napravi novi trošak od devet tisuća kuna, za taj je iznos oštetila Erste Card Club. Toj dugogodišnjoj zaposlenici Erste Card Cluba, bivšeg Dinersa, ovo nije jedini sudski postupak. Naime, nasljednice Žarka Kraljevića, osnivača Diners Club Adriatica, Lelija Kraljević i Adriana Korejzl protiv Šeparović su pokrenule postupak na Općinskom građanskom sudu jer su nakon Kraljevićeve smrti utvrdile da joj je na račun u više navrata uplatio ukupno 572.745 kuna. Kraljevićeve nasljednice tvrde da je bila riječ o pozajmici te da novac treba vratiti, no za to ne posjeduju nikakvu dokumentaciju. Šeparović pak ne želi otkriti za što joj je Kraljević davao novac.

– O razlozima i svrsi uplata na njezin račun naša stranka nema se potrebu očitovati, no to nisu bile pozajmice – poručila im je Šeparović putem svojih odvjetnika.

Što se pak tiče postupka na Županijskom sudu, Šeparović se pred sucem Zdravkom Majerovićem pravdala da nije kriva te da nikada ne bi odblokirala karticu da za to nisu postojali uvjeti.

– U tvrtki sam radila 28 godina, nisam nikada radila protiv tvrtke niti sam ikada pogriješila – rekla je u svojoj obrani. Iako su tijekom suđenja još neki svjedoci tvrdili da su dolazili do nje da im odblokira karticu, Šeparović je to negirala.

– Kao osoba s dugogodišnjim radnim stažem u toj tvrtki i na tom radnom mjestu s tim ovlastima morala je biti svjesna da je to što radi zabranjeno – zaključuje u presudi sudac Majerović.

>> Bivša djelatnica: Neću reći zašto mi je Kraljević dao 572.000 kuna

>> Zašto je Kraljević čak 36 milijuna kuna uplatio svojoj tajnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije