Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE OTVORENE VATRE

Požar kod Šibenika pod nadzorom: Izgorjelo 100 hektara borove šume. Kuće su obranjene

Veliki požar kod Vrpolja
Foto: Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Dea Redžić
1/28
16.08.2022.
u 20:57

Tijekom popodneva na gašenu su bila angažirana tri Canadaira i tri Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila.

Požar na području Vrpolja kod Šibenika je pod nadzorom, opožareno je oko 100 hektara guste borove šume, no kuće su obranjene i nema otvorene vatre ni širenja, izjavio je u utorak navečer vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

"U ovom trenutku možemo reći da je požar pod nadzorom. Na terenu su još dva firebossa i 50 vatrogasaca koji rade na sanaciji požarišta", rekao je Dukuć za portal ŠibenikIN.

Dojavu o izbijanju požara županijska Vatrogasna zajednica primila je u 15,17 sati.

Tijekom popodneva na gašenu su bila angažirana tri Canadaira i tri Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila.

“Snažan vjetar otežavao je gašenje, no objekti su svi obranjeni. Buktinja je bila velika zbog guste borove šume te je i snažna temperatura koja se razvila, otežavala vatrogascima pristup. Još imamo vatre i radi se na dogašavanju“, kazao je ranije Dukić.

 

 

- Na intervenciju su izašli šibenska Javna vatrogasna postrojba i Državna interventna postrojba, vatrogasci Županijske vatrogasne zajednice te iz DVD-a Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice. U gašenju sudjeluju i zračne snage. Intervencija je u tijeku - kazali su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Mnogi turisti poput atrakcije promatraju scene kanadera koji prikupljaju vodu pa se vraćaju na požarište, izvijestila je s terena Dea Redžić te naglasila kako treba zahvaliti ljudima koji svaki put izlaze na požarišta i brane kuće, ljude i imovinu. 

- Požar je izbio u samom naselju Vrpolje, ali je izašao van naselja i više nisu ugroženi objekti. Gori gusta borova šuma, a istovremeno imamo i požar na otoku Kaknju koji je pod nadzorom vatrogasaca - rekao je ranije županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Osim toga probleme stvara naravno vjetar, a dim se širi prema autocesti. HAC je već obaviješten da upozori vozače na moguću smanjenju vidljivost. 

Kako je izvijestio MORH, na otok Kakan prvotno je upućen jedan Air Tractor, a potom i dva dodatna. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:42 16.08.2022.

Čudo kako to samo od sebe plane, baš čudo.

Avatar Asterix
Asterix
18:52 16.08.2022.

Previše se požari razbuktaju prije nego se pokrene intervencija. Sigurno bi bilo jeftinije da imamo određeni broj dronova kojima bi nadzirali rizična područja. A možda bi i piromani dva puta promislili kada bi znali da ih netko promatra s neba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije