Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.10.2014. u 18:14

Naše velike političke stranke, SDP i HDZ, sad se nadmeću u galami protiv stručnog suradnika čije su usluge obje koristile – što je HRT-ove „Kućne ljubimce“, TV emisiju u kojoj su gosti nijemi, učinilo najboljom ovog tjedna

DNEVNIK, Nedjelja, Nova TV, 19.15

Reporterka Tatjana Krajač ima kvalitetu nepoznatu političkim reporterima i urednicima HRT-a: zna odabrati ono što će reći, tako da cilj njenog izbora nije manipulacija činjenicama. Josipović kao predsjednik svih Hrvata dolazi na stranački skup, i to stranke koja je u osnivanju – istakla je na kraju svoje reportaže o osnivanju Čačić-stranke. Predsjednik države pojavio se na osnivačkoj skupštini koja je jednoglasno izabrala g. Radimira Čačića za predsjednika, stranka je podržala kandidaturu g. Josipovića za predsjednika, a on je stranci zahvalio i kakva bi sad bila Tatjana Krajač reporterka kad ne bi izrekla ono što svi vide: predsjedniku države tamo nije bilo mjesto. Usred dnevnika, što je također za pohvalu, Nova TV je emitirala reportažu s Miholjske veslačke regate u Osijeku. Vidjeli smo ono čega najmanje ima u sportskim emisijama i čuli ono što se rijetko čuje: izjave veslača i veslačkih funkcionara.

1 vijenac

SEOSKA GOZBA, Ponedjeljak, HRT 1, 20.38

Gospođa Mirjana Milanković iz Vukovara je kraljica dosadašnjih epizoda „Seoske gozbe", kvalitetno proizvedenog gastroputopisnog serijala o tome što se kuha i radi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Hrvatskoj. Gospođa, muž i sinovi zajedno rade na vinogradu i proizvode vina, ona je gazdarica i vlasnica, neprekidno priča i nije dosadna. Čak je i njen govor o ljubavi prema čokotima i lozi i viticama trsa uvjerljiv, iako većina TV gledatelja nikad neće kod sebe primijetiti ništa slično. U spremanju tradicionalnog objeda za šest gošći, njenih kolegica u serijalu, u kuhinji joj pomaže snaha, jedno rijetko mirno biće. Njena strpljivost živi je dokaz da gđa Mirjana Milanković proizvodi pozitivne emocije. Kao i kod drugih domaćica koje po redu ugošćuju svojih šest OPG kolegica, i ovaj put je sve proteklo u najboljem redu – od prve čašice domaćeg aperitiva do zadnjeg kolača.

1 vijenac

VIJESTI IZ KULTURE, Utorak, HRT 1, 23.45

Iz najmanje izložbe u nekom malenom mjestu do velikih svjetskih izložbi u Zagrebu, ako imate tu nesreću da ste u ponoć još budni pred upaljenim televizorom, „Vijesti iz kulture" će za vas proizvesti osjećaj da se vi ipak ne samo razumijete u kulturu nego da ste njen dio, što god o tome mislila vaša bliža okolina ili vi osobno u rijetkim trenucima očaja. U Zagrebu je danas otvorena zgrada Muzičke akademije (student Fran Krsto Šercar izjavio je da je presretan), nagrada za životno djelo dodijeljena je prevoditelju Mati Marasu, godišnja prevoditeljska nagrada pripala je gđi Ivi Grgić Maroević. U Zagrebu će četiri iduća mjeseca biti otvorena izložba velikog katalonskog umjetnika Joana Miroa (kustosica Jasminka Poklečki Stošić), Matoševa rodna kuća se opet uređuje – sve to širi premijernu slavu ove kasnonoćne dnevne emisije nekoliko puta na dan. Blažene reprize.

1 vijenac

DNEVNIK, Srijeda, HRT 1, 19.30

Dnevnik se uvijek ubija od silne pažnje prema ministrici graditeljstva koja obilazi poplavljena područja. Danas se gđa Anka Mrak Taritaš grli s općinskim načelnikom Gunje, svojim najvećim lokalnim obožavateljem. Taj trenutak političke koalicijske ljubavi HRT je pokušala pretvoriti u himnu velikoj ljudskoj ljubavi koja u pravom smjeru struji između poplavljenih i suhih. Općinski načelnik nježno i s osmijehom naginje se prema ministrici. On u ulozi odanoj naroda čuva nju, nema veze što se ona po službenoj dužnosti mota među kućama i dobiva medijsku pažnju tri milijuna puta veću od one koju treba dobiti. Predanost kojom HRT obavlja svoju svetu dužnost praćena je reportažom koja slavi obnovu kuća i strpljivost ljudi. Zabilježeno je da g. Ilija Torlaković u Račinovcima živi u preuređenom svinjcu, ali će njegova kuća biti ubrzo obnovljena. Ovaj slavonski Adrian Mole je optimist.

1 kaktus

VEČER NA 8. KATU, Četvrtak, HRT 1, 20.07

Svirao, pjevao i govorio je veliki i bitni Darko Rundek i još dvije osobe njegova „Cargo" trija: Isabelle na violini i Dušan Vranić na svemu (sam je za sebe rekao da je multiinstrumentalist). Najdojmljivija, osim samog Rundeka i izvedbe dviju pjesama, bila je anegdota da mu je u zagorskom mjestu Konjščini, u vrijeme prvotne slave, cijela dvorana skandirala dor-ke, dor-ke. To su bili dani. Zahvaljujući pogubnom utjecaju štokavice na cjelokupnu hrvatsku populaciju, danas bi mu ista publika umjesto dor-ke vjerojatno skandirala dar-ko. Rundekova veličanstvena mirnoća i dobroćudnost u komunikaciji s kronično hiperaktivnom voditeljicom Danijelom Trbović bila je dobrodošla, pogotovo zato jer nije odlika njegove naravi, nego intelekta. Da je netko prirodno toliko miran i tobože naivan, bio bi užasno dosadan, o čemu više možete saznati u novoj knjizi o njemu što se zove „Knjiga o pjesmama" koju je autor Ante Perković došao i osobno promovirati.

4 vijenca

STUDIO 4, Petak, HRT 1, 23.10

Umjesto komentatora njegova teksta, u studiju se trebao pojaviti onaj tko je prvi davno angažirao g. Dejana Jovića kojemu je sad dosadilo vući sve teži teret, tj. biti glavni analitičar u neizvjesnim okolnostima predizborne predsjedničke kampanje, pa se u nekakvom našem fakultetskom časopisu ritnuo toliko jako da ga je g. Josipović morao ispregnuti. Napisao je da je prvi hrvatski referendum održan u atmosferi u kojoj nije bilo dovoljno slobode, a slobodno izražavanje volje glasača bilo je onemogućeno strahom od drastičnih posljedica. Poslije ovog njegovog teksta počelo je masovno pranje od lika, djela i angažmana g. Jovića: HDZ se zgrozio nad takvim savjetnikom, a predsjednik države pokušava spasiti svoj domoljubni ugled tvrdnjom da je tog stručnjaka prvi angažirao baš HDZ. SDP i HDZ ostat će isti i poslije pravog „Studija 4" koji će rasvijetliti sve potankosti kobnog angažmana.

1 kaktus

KUĆNI LJUBIMCI, Subota, HRT 1, 9.55

Tihomir Ponoš ima goste koji ne govore – što je neprocjenjivo. Mačke, psi, hrčci i ostala divna stvorenja u njegovoj emisiji danas su više nego ikada glasnogovornici pristojne i tihe ljudske većine od koje ni riječi nećete čuti o bilo kojem domaćem ili stranom problemu. Danas je nastupio čak i Ibrica Jusić koji je po svom starom običaju djelom dokazao svoju ljubav. Nije govorio. Otpjevao je pjesmu o psima koje zlostavljaju ljudi. Budući da se TV program uglavnom sastoji od afektacija u izvedbi ljudi koji TV koriste jedino za vlastitu dobrobit, Ponoševa emisija je dragocjen i kvalitetan izuzetak na programu nacionalne TV koja zaslužuje čestitke u mjeri u kojoj podržava „Kućne ljubimce". Ponoševi gosti u emisiju dovode svoje ljubimce da bi životinjama bilo bolje. Ako dođu bez životinja, pričaju o tome što su učinili za njih, poput mlade gošće koja je danas govorila o svojem skloništu za pse u Kaštel Sućurcu.

4 vijenca

>> TV tjedan obilježila još jedna premijerova neobična manifestacija srdačnosti 

>> Dok u "Studiju 4" radijski novinar Milorad Šikanjić blista, Josip Leko petlja

Komentara 9

KO
Komacero
19:43 05.10.2014.

isprdavanje sa ozbiljnim temama zbog kojih bi u pravim demokracijama radilo drzavno odvjetnistvo i bilo robijanja.Siguran sam da ovaj novinar nema m... pisat o Srbijaskim ministrima koji si uzimaju za pravo dolazit u Hrvatsku pricat o ustasama iako sami bili cetnici koji ubijali klali silovali i palili te krali.Zato ne ulasku Srbiji u EU i ne ovom novinaru

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:37 05.10.2014.

Za nevjerovat je da jedne ovakve spodobe još žive u hrvatskoj, biće da deratizacija nije temeljito obavljena......toliko mržnje prema hrvatskom narodu nisam vidio ni za vrijeme bivše juge......

BB
brle brkić
20:40 05.10.2014.

ovo sve više liči na tračaonu da nema toga i ovakvih izjava nebi znali ni da imamo toliko političara a ni oni nebi imali šta pričat sobzirom dasu najglasniji kod ovakih bedastih izjava.kad je tema ekonomija baš se inečuju toliko ili ih uopče nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije