Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naložena obdukcija

U crkvi pronađena tijela velečasnog i njegove sestre

Potpićan smrt
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
24.07.2015.
u 18:58

Prema prvim neslužbenim informacijama, nema znakova nasilne smrti

U župnom stanu crkve Dobrog pastira u Potpićnu u Istri u petak rano poslijepodne pronađena su beživotna tijela rektora crkve, velečasnog Josipa Racana (76) i njegove sestre, 88-godišnjakinje o kojoj je brinuo otkako je bila u invalidskim kolicima.

Kako je nakon obavljenog očevida potvrđeno iz PU istarske, na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja, a nema ni tragova koji bi upućivali na kazneno djelo.

Županijska  državna odvjetnica koja je rukovodila očevidom naložila je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti pa su tijela odvezena na Patologiju Opće bolnice Pula.

Kako se doznaje, velečasni Racan posljednjih dana nije viđen da izlazi iz kuće ni do trgovine, što je inače svakodnevno činio, a kako se nije javljao ni na telefonske pozive, u petak je u Potpićan došao župnik Antun Korlević iz Pićna kako bi provjerio što je s Racanom. Nitko nije otvarao vrata župnog stana niti su se mogla otključati jer je ključ bio u bravi s unutarnje strane pa je velečasni Korlević pozvao policiju koja je po ulasku zatekla u župnom stanu dva beživotna tijela, Racanovo na stubama, a njegove sestre u kuhinji.

>> Trojici maloljetnika po 8 godina za ubojstvo župnika Mile Ivančića

Komentara 13

OL
olrajt
20:11 24.07.2015.

....možete li vi iz Večernjeg objasniti to što piše u naslovu i ono što piše u članku?....zašto lažete u naslovu?

PR
Promatrash65
20:34 24.07.2015.

Velečasnog Josipa Racana (76) i njegove sestre, 88-godišnjakinje o kojoj je brinuo otkako je bila u invalidskim kolicima...Procitajte nekoliko puta pa komentirajte

AL
Alkana
22:16 24.07.2015.

Nije časna nego njegova rođakinja sestrična koja mu je vodila domaćinstvo dok nije pala u invalidska kolica, a onda se je on počeo brinuti za nju. Oboje su bili vrlo slabog zdravlja a župniku je prije par dana i pozlilo pod misom. Neka počivaju u miru Božjem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije