Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duboka 200m!

U Čileu se otvorila ogromna rupa u zemlji

A sinkhole is exposed close to Tierra Amarilla town, in Copiapo
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
02.08.2022.
u 09:04

U tijeku je analiza s ciljem otkrivanja uzroka za otvaranje ove ogromne rupe.

U rudarskoj zoni u Čileu, ovog se vikenda otvorila ogromna rupa u zemlji. Promjer se procjenjuje na 25, a dubina na vrtoglavih 200 metara. 

Zemlja se nalazi u vlasnišvu tvrtke Lundin Mining iz Kanade, koja posjeduje 80 posto zemlje u rudarskom području na sjeveru Čilea, otprilike 650 kilometara sjeverno od glavnog grada Santiaga. Najbliža kuća nalazi se 600 metara dalje, a prvo naseljeno područje udaljeno je kilometar od rupe.

Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo Sernageomin dojavu je dobila u subotu te su na teren odmah poslali specijaliste. "Poprilična je udaljenost do dna, otprilike 200 metara" rekao je David Montenegro, direktor Sernageomina, dodajući kako u rupi za sada nisu pronašli ništa osim znatne količine vode.

U izjavi koju su dali u ponedjeljak poslijepodne, iz Lundin Mininga poručuju kako rupa nije utjecala na njihove zaposlenike niti mještane te je ostala stabilna od kad se otvorila. "Kada smo otkrili rupu, područje je odmah izolirano te smo obavijestili relevantne službe. Nije bilo utjecaja na zaposlenike, strojeve, niti infrastrukturu" stoji u izjavi.

U tijeku je analiza s ciljem otkrivanja uzroka otvaranja ove ogromne rupe.

VIDEO: Ovih 10 namirnica ljeti treba češće jesti: Mrkva, mladi sir, crno vino...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije