Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija

U četiri mjeseca prodali samo sedam zrakoplova

Alpi Aviation
Alpi Aviation d.o.o., Štitar
09.05.2014.
u 08:39

Jedini slavonski proizvođač ultralakih zrakoplova, Alpi Aviation d.o.o. u Štitaru zabrinut je za budućnost jer ova godina pokazuje rezultate koji nisu ni malo obećavajući, ali se nadaju kako neće morati ugasiti proizvodnju.

Jedini slavonski proizvođač ultralakih zrakoplova, Alpi Aviation d.o.o. u Štitaru zabrinut je za budućnost jer ova godina pokazuje rezultate koji nisu ni malo obećavajući, ali se nadaju kako neće morati ugasiti proizvodnju.

- U četiri mjeseca ove godine prodali smo sedam zrakoplova, a da bi isplativo poslovali, morali bi ih prodati 12, tri mjesečno. Osjeća se stagnacija i pad prodaje pa to dovodi u pitanje sav naš 15-godišnji trud i ulaganja. Sve smo pokušali kako bi potaknuli prodaju, ali bez uspjeha. Izdržat ćemo još do početka sezone godišnjih odmora, a ako ne krene na bolje, morat ćemo, ne potpuno ugasiti proizvodnju, ali sigurno osjetno smanjiti - kaže vlasnik Mijo Čošković, s talijanskim partnerom osnivač tvrtke.

Kao razlog padu prodaje, Čošković navodi recesiju koja je zahvatila i zemlje iz kojih su kupci njihovih ultralakih letjelica, Engleska, Italija, a dijelom i Francuska.

Objašnjava kako su kupci njihovih letjelica ljudi iz sloja, koji je, posebice u Italiji odakle je najveći broj kupaca zrakoplova Alpi Aviation, zadnjih godina nestao. Cijene zrakoplova iz Štitara gdje se od posebnog drveta gradi letjelica i ugrađuje dopremljeni motor, kreću se od 40 tisuća za dvosjed do 85 tisuća eura za četverosjed. Čošković kaže kako se društvo raslojilo na siromašne i bogate, a ti ne trebaju zrakoplove koji se grade u Štitaru već one luksuzne koji koštaju milijune eura.

>> Airbus predstavio električni zrakoplov za dvije osobe

Komentara 2

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
09:24 09.05.2014.

Zašto se sa NATO-m ne sklope ugovori da se prave "Drone"(letjelice bez ljudi),sklopiti ugovor sa njima jer tih "aviona"danas sve više treba.Samo da napomenem da Švicarska niti je član NATO-a,a proizvodi ih za njih.Te letjelice se danas sve više koriste u razne svrhe:od ratnih pa donošenja pošte...Naša politika koja je zadužena za takve stvari (vanjska politika) ništa ne radi za dobrobit našeg naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije