Naslovnica Vijesti Hrvatska

U četiri godine Vukovarsko-srijemska županija ostala bez 3273 učenika

Jedan od najvećih razloga ovih alarmantnih podataka jest odlazak obitelji u bogatije i uređenije zemlje jer si u svojoj ne mogu osigurati život dostojan čovjeka.
14. ožujka 2019. u 22:07 6 komentara 889 prikaza
vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U zadnje četiri godine u osnovnim i srednjim školama Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je 3273 učenika manje. Pozivajući se na službene podatke Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije županijska vijećnica Živog zida Tatjana Draženović pojašnjava kako je u osnovne škole ove godine, u odnosu na prije četiri godine, upisano 1753 učenika manje. U isto vrijeme u srednjim školama upisano je 1520 učenika manje.  

Split: Građani u prosvjednoj šetnji Marjanom SVI ISELJENI SE NE ODJAVLJUJU Demografi: Pali smo ispod 4 milijuna stanovnika

Jedan od najvećih razloga ovih alarmantnih podataka jest odlazak obitelji u bogatije i uređenije zemlje jer si u svojoj ne mogu osigurati život dostojan čovjeka. Neka djeca se ispišu po završetku školske godine, dok puno njih odu iz RH tijekom školske godine, navodi Draženović.

Kaže i kako Vukovarsko-srijemska županija bilježi porast odseljavanja u samo godinu dana, s 1,67 % na 3,2 % stanovništva, što nas čini županijom s najvećim postotkom iseljavanja u RH.

Anđelko Akrap Hrvatska kakvu trebamo VIDEO Akrap: Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima

- U isto vrijeme HDZ-ovci koji više od 20 godina vladaju ovom županijom, ne poduzimaju apsolutno nikakve konkretne mjere da zaustave ovu crnu statistiku, bježe od odgovornosti i stvarnih problema jer su njihova djeca zbrinuta. Situacija zahtjeva drastične promjene jer našoj županiji doslovno prijeti izumiranje. Prvi korak za promjene je volja za obračun s kriminalom svake vrste i uspostava  vladavine prava i pravde.  Bez toga ova će zemlja imati sve manje djece, ističe Draženović.

Pogledajte i video: Demografska slika Hrvatske

[video: 28975 / ]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • vjernicibrkićlucićitomašević:

  doselit će se uzinić,košić,jandroković,saucha,mišić,škibola,opačić,vrdoljak,puh,kopal, kostelić,balić,metličić, niko i njegov brat robert također........

 • Avatar Egzodus2019
  Egzodus2019:

  Propada slobodna, domokratska i neovisna Hrvatska, punopravna članica EU i NATO. Kakva ironija, Hrvati ne žele živjeti u svojoj zemlji. Draže im je služiti bogate Njemce i Irce. Tko nam je sada kriv za ovu propast, kad više nema Jugoslavije, ... prikaži još!, Srba, velikosrpske agresije, Miloševića??? Ovoliko Hrvata nisu protjerali ni agresori u ratu.

 • Avatar raco
  raco:

  alarmantni podaci za sve normalne, ali mi nismo normalni, pa nama ovo nije alarmanti podatak.