Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI TAKSI

U Čečeniji krenula posebna taksi služba: 'Nećemo prihvaćati zahtjeve za vožnju od muškaraca'

Foto: Reuters/PIXSELL
08.05.2019.
u 07:37

Projekt za stvaranje ženskog taksija u Čečeniji odobrio je arapski investicijski fond nazvan po šeiku Zayedu

Posebna taksi služba za žene s vozačicama za volanima počela je s radom u Čečeniji, izvijestila je voditeljica te službe Madina Cakaeva, a prenose mediji.

"Krenuli smo s pet automobila, a kako se potražnja bude povećavala, povećavat će se i njihov broj. Operateri neće prihvaćati zahtjeve za vožnju od muškaraca", naglasila je Cakaeva.

Taksi se zove "Mehkari", u prijevodu s čečenskoga - "djevojke". Prema riječima pokretača projekta, potreba za posebnom transportnom uslugom za žene povezana je s vjersko-mentalitetnim razlozima, koji ženama ne dopuštaju vožnju u automobilu s neznancima.

"Poznato je da je za mnoge obitelji to bio problem. Sigurna sam da će naša usluga biti zgodna i tražena među ženama. Već smo proučavali to tržište", istaknula je Cakaeva.

Kaže da je prvih dana rada "ženski taksi" zatrpan narudžbama.

Praktičnosti i udobnosti radi, za korisnike je razvijena aplikacija "Mehkari", dostupna na popularnim platformama. Tako se prilikom narudžbe može odabrati opciju "baby sjedalo" ili "sastanak u zračnoj luci". Vozni park sastoji se od bijelih Hyundai Solarisa s ljubičastim znakom koji ga razlikuju od "muškog" taksija.

Nova taksi usluga, osim prijevoza, nudi i druge usluge za žene kao što je dolazak kozmetičarke u kuću.

Cakaeva kaže da su vozačice prošle stroge provjere, pri čemu nema dobne granice, a glavni zahtjevi su iskustvo vožnje i otpornost na stres.

"Mnoge žene žele postati naše vozačice. Bilo je upornih poziva, čak su i muškarci zvali i nudili da zaposle svoje žene", rekla je ona.

Projekt za stvaranje ženskog taksija u Čečeniji odobrio je arapski investicijski fond nazvan po šeiku Zayedu, koji je dao zajam. U poruci toga fonda kaže se da je ženski taksi "vrlo pogodan s gledišta religijskih normi i tradicija za prijevoz žena".

Pogledajte i video: Taksist izbacio mladića iz automobila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije