Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Naručili bi vožnju pa onda orobili taksista. U osam dana napali su šest uberovaca i ukrali im 5700 kuna

Službenici policije utvrdili su da su mladići počinili ukupno šest kaznenih djela na isti ovakav način u rekordnom roku od 30. prosinca do 6. siječnja
10. siječnja 2019. u 12:16 2 komentara 795 prikaza
Taksi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Trojica  nepoznatih  napadača 5. siječnja u 19.40 u Fijanovoj ulici napali su  69-godišnjeg vozača Ubera. Pretpostavlja se da su prvo naručili vožnju, a  kada  ih  je  dovezao  na traženu adresu, jedan od mladića mu je iz ruke istrgnuo 500 kuna, nakon čega su on i njegovi kompanjoni pobjegli. Vozač je slučaj  policiji prijavio 9. siječnja, a zagrebačka policija sada istražuje je  li taj slučaj povezan s drugim sličnim napadima na vozače Ubera koji su se proteklih dana dogodili u Zagrebu.

Ilustracija Upotrijebio šifru Policija riješila slučaj: Zaštitar iz bankomata ukrao 938.000 kuna

Takvih napada, prije ovog 5. siječnja za  sada  utvrđenih bilo je šest i u njima su napadači odnijeli ukupno 5700 kuna. Model  postupanja uvijek im je bio isto. Naručili bi vožnju, a nakon što  bi  ih vozač dovezao na traženu adresu, umjesto da mu plate, napali bi ga, uzeli mu novac i pobjegli. U svim tim slučajevima taksisti su kazali da je  bilo  četvero napadača i da su bili mlađi. Trojicu od njih policajci su uhitili nakon napada na taksista k 6. siječnja u 20.20 u Poljičkoj.

POPOVAČA Predstavile se kao djelatnice Europske unije pa pokrale ženu

Tada su orobili  35-godišnjeg  vozača nakon čega su pobjegli. Policijska patrola na Savskoj  je  ugledala  mladiće  koji  su  odgovarali opisu  koji im je dao taksist,  pa  su  posumnjali  da  bi  to mogli biti počinitelji. No kada su ugledali  policajce  mladići  su pokušali pobjeći. To im ipak nije uspjelo, trojica  od  njih,  dvojica  17-godišnjaka  i  20-godišnjak  su  uhićeni  i privedeni. Ustanovljeno  je da su vozače Ubera po Zagrebu i Velikoj Gorici napadali od 30. prosinca do 6. siječnja. Policija istražuje koliko su točno napada počinili, a za sada ih se sumnjiči za šest.

>>Pogledajte video: Taksist izbacio mladića iz automobila

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima