Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZRIJEŠEN S DUŽNOSTI

U Čakovcu smijenjen predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver

Konferencija za medije Darka Zvera, predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
24.06.2022.
u 19:22

Do izbora novog, prava i dužnosti predsjednika Gradskog vijeća imat će dosadašnji potpredsjednik Josip Varga (HNS)

Gradsko vijeće Čakovca većinom je glasova razriješilo danas predsjednika Darka Zvera (Fokus). Do izbora novog, prava i dužnosti predsjednika Gradskog vijeća imat će dosadašnji potpredsjednik Josip Varga (HNS). Zverovu smjenu pokrenulo je sedmero vijećnika s nezavisne liste Matije Posavca, HNS-a, HSLS-a, Demokrata i HDSS-a, koji smatraju da opstrura rad Gradskog vijeća i da se s njim više ne može surađivati. Zver pak tvrdi da je pravi razlog smjene to što je upozoravao na stanje u komunalnom poduzeću Čakom koje planira podići cijene skupljanja i zbrinjavanja otpada, a istovremeno zaposlenicima dijeli stimulacije.

- Iz Čakoma cure novci na sve strane, uhljebima se isplaćuju bonusi i stimulacije, a onda bi građani sve to trebali platiti kroz povećanje cijene odvoza smeća - poručio je Zver. Direktor Čakoma Ivica Perhoč odbacuje optužbe.  

- Darko Zver je političar koji je svoju karijeru odlučio graditi na Gradskom komunalnom poduzeću. To je njegov izbor i pravo, no opasno je i protuzakonito koristiti funkciju predsjednika Gradskog vijeća za politikanstvo - istaknuo je Perhoč. Od rujna prošle godine Čakom, dodao je, ima osnovicu za izračun plaće od 3400 kuna, a visina minimalne neto plaće u Hrvatskoj trenutačno iznosi 3750 kuna.

- Zahtjevi Sindikata i Radničkog vijeća, i zbog niskih plaća najvećeg dijela zaposlenih i zbog inflacije, idu u smjeru povećanja plaća, a određeni broj zaposlenih nezadovoljan primanjima, najavljuje odlazak. Stimulacije su u datim okolnostima, kojima je najviše pridonijelo njegovo (Darka Zvera) uporno odbijanje uvrštavanja odluke na dnevni red, jedino zakonski moguće rješenje. I to je
sva istina - rekao je Perhoč.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:17 25.06.2022.

U Čakovcu smijenjen predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver inaće domoljubni pravi hrvat koji je imao Hrvatsku i u njoj se uz Boga i domoljublje ponašao kao svoj na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije