Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kbc osijek

U bolnici bila gladna i bez sna, a pitali je li zadovoljna uslugom

'23.10.2013,Beli Manastir,Hrvatska,Ankica Svetlicic iz belog Manastira,nezadovoljna je jelovnikom u osjeckoj bolnici,napustila je bolnicu prije vremena,pri izlasku su joj dali upitnik sa pitanjima  Ph
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
28.10.2013.
u 11:42

Na meniju hrenovke i paštete, u kupaonici nemaš gdje staviti stvari... nabraja A. Svetličić

Za jačih kiša, u pojedinim sobama preko bolesničkih kreveta navlače se folije, da se pacijenti ne smoče. U kupaonici, gdje čistačice ostavljaju pribor, nemaš gdje sa svojim stvarima. Isti zahod dijele i muški i žene. Od 10 dana na meniju su sedam za doručak i večeru hrenovke i paštete. Sestre skupljaju plastične boce koje prodaju kako bi prikupile novac te odjelu kupile što je potrebno, a što ne dobiju. To su samo su neke od opaski Ankice Svetličić iz Beloga Manastira koja je 10 dana ležala na Neurologiji KBC-a Osijek. Tražila je da je otpuste kući prije vremena jer bi se tamo još više razboljela - zbog uvjeta.

“Biste li preporučili...?”

– Bila sam gladna i kronično neispavana jer u istoj sobi leže svjesni i polusvjesni pacijenti. Od devet noći sedam sam provela hodajući po hodniku - opisuje stanje u KBC-u Osijek Baranjka.

Vrhunac je doživjela kad su joj po izlasku ponudili upitnik o zadovoljstvu uslugom. Uz fotografiju ministra Rajka Ostojića te njegovo da je “pacijent u središtu bolničkog sustava”, ali i upute o pravima pacijenata, su i dva pitanja: “Jeste li zadovoljni uvjetima liječenja u bolnici?” i “Biste li preporučili i drugima KBC Osijek?”.

–Osoblju sve pohvale jer se maksimalno trude raditi u takvim uvjetima. Oni su zaslužili čistu peticu, a sve ostalo je katastrofa! Vjerujem da u ostalim većim gradovima nije tako - smatra Ankica.

Ministar: Intervenirali smo

Ministar zdravlja Ostojić svjestan je situacije u KBC-u. Zato se ustanova i našla na listi prioriteta, a do kraja godine, najavio je, u nju se treba uložiti 35-40 milijuna kuna.

– Jako je važno slušati što pacijenti govore. Ankete su nam pokazale koja su uska grla u KBC Osijek gdje smo intervenirali. Građani nam poručuju - to vrijedi, to ne, ovo je za pohvalu, ovo za pokudu - rastumačio je ministar. U Osijek bi do kraja godine trebao stići najnoviji CT aparat, te brahiterapija za zračenje. Traje i natječaj za endoskopiju, nabavlja se endoskopija za gastroeneterologiju i pulmologiju. Osječki KBC opremio bi se i s 10 novih operacijskih stolova i isto toliko anestezioloških aparata.

>>'Beba je umrla, a prije toga bili smo u bolnici'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije