Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobne komplikacije

'Beba je umrla, a prije toga bili smo u bolnici'

hitna
Goran Kovacic/PIXSELL
25.10.2013.
u 21:13

Otkrila je da joj je mrtvozornik rekao da je dijete umrlo zbog gušenja, no tvrdi da im je u ponedjeljak na patologiji rečeno da je sin vjerojatno imao upalu pluća

 – Sina mi više nitko ne može vratiti. To mi je bilo prvo dijete, ništa mi od njega nije bilo važnije – neutješna je 18-godišnja Danijela Bogdan, čiji je jednoipolmjesečni Dominik preminuo prošle subote u obiteljskoj kući u đurđevačkom naselju Stiska.

Dva dana ranije majka je s djetetom bila kod pedijatra u Đurđevcu, ali on nije radio, pa je otišla na hitnu. Uputili su je na pedijatrijski odjel koprivničke bolnice.

– Tražila sam pomoć jer mi je sin povraćao nakon dojenja, bio mu je tvrd trbuh. Osjetila sam hripanje dok je disao – kazala je jučer Danijela u dvorištu obiteljske kuće ispred koje su upaljena dva lampaša. Majka priča da joj je dežurna pedijatrica rekla da maleni teško diše zbog sekreta u nosu i grlu te da mu mora kupiti kapi za nos i pumpicu za čišćenje nosa. Procijenila je da nema potrebe za hospitalizacijom iako je ona na to bila spremna.

– Medicinska sestra sinu je očistila nos i poslali su nas kući. Rekla sam da se neću praviti pametnija od pedijatrice – tužnim glasom otkrila je mlada majka, koja je nakon toga sinu uredno po preporuci kapala nos, ali i dalje je teško disao, budio se iz sna.

– Planirala sam u subotu ponovno s njim otići u bolnicu, ali bilo je prekasno. Naš sinčić, koji je spavao između mene i supruga, više se nije probudio. Ne mogu vam opisati koliko nam je bilo teško, nikad to nećemo preboljeti – izjavila je ona.

Otkrila je da joj je mrtvozornik rekao da je dijete umrlo zbog gušenja, no tvrdi da im je u ponedjeljak na patologiji rečeno da je sin vjerojatno imao upalu pluća. Po nalogu državnog odvjetništva i policije obavljena je obdukcija, a nalazi se još čekaju. – Ništa nećemo poduzimati dok ne dođe dokumentacija, vidjet ćemo što će biti – dodao je otac Gordan Oršuš (21). Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Petar Stapar tvrdi da se smrt djeteta ne može povezivati s bolnicom jer je prošlo gotovo dva dana od pregleda. – Pedijatrica je napravila detaljan pregled. Dijete je imalo blagu seroznu sekreciju, nije imalo temperaturu. Nije bilo znakova otežanog disanja ili upale pluća. Krv je bila 100 posto zasićena kisikom. Nije bilo razloga da ostane u bolnici. No, kod novorođenčadi stvari se mijenjaju iz sata u sat. Majka je dobila uputu da se javi ako se stanje pogorša, ali to se nije dogodilo – rekao je ravnatelj i dodao kako će sve biti puno jasnije nakon nalaza obdukcije.

Policija je priopćila da na tijelu djeteta nije bilo znakova nasilne smrti i da provode istragu.

>> Tragedija u Karlovcu: Djevojčica (10) umrla nakon treninga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije