Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Republika Srpska

U Bijeljini spriječen teroristički napad: Motel 'Dallas' su htjeli dići u zrak

eksploziv
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
30.10.2015.
u 16:01

Pretragom motela "Dallas" u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tvari i eksplozivnog materijala

Policija je spriječila teroristički napad u mjestu Janja kod Bijeljine u sjeverozapadnom dijelu BiH, objavio je Centar službi sigurnosti u Bijeljini. Suradnjom Državne agencije za istrage i zaštitu i policije Republike Srpske otkriveno je da se na području Bijeljine priprema teroristički napad, a pretragom motela "Dallas" u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tvari i eksplozivnog materijala.

– U hotelu je pronađeno više od stotinu litara benzina, veći broj plinskih boca, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava povezanih krpama s ciljem uništenja objekta – izjavila je glasnogovornica Centra službi sigurnosti Aleksandra SimojlovićU policiji kažu da je improvizirana eksplozivna naprava mogla uništiti motel u vlasništvu 64-godišnjakinje koja živi u Nizozemskoj i okolne stambene zgrade. Slučaj se zasad tretira kao teško kazneno djelo usmjereno na ugrožavanje sigurnosti osoba i imovine i izazivanje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi tko je točno i s kojim ciljem planirao napad. Janja je mjesto pretežito nastanjeno Bošnjacima koje je tijekom rata od 1992. do 1995. godine bilo poprište masovnog etničkog čišćenja i progona koji su provodili vojska i policija bosanskih Srba.

To je ujedno jedno od rijetkih područja na kojemu je nakon rata zabilježen masovni povratak prognanika.

>>Viktoru Orbanu pojačali zaštitu zbog prijetnji povezanih s imigrantima

>>Zatajile su gotovo sve institucije, osim Islamske zajednice

Komentara 23

DU
Deleted user
16:56 30.10.2015.

Netko je prošle sedmice najavio istragu u Dodikovu imovinsku karticu,korupciju i nepotizm njegove vlade,stiže "supermean" da spasi odabrani narod,ha,ha

CH
Challenger
16:59 30.10.2015.

Školski upaljač za PMR-2 A ili tzv. KUKURUZ! Gdje nađoste baš sliku školskog upaljača :P

NO
nojemalo
17:10 30.10.2015.

ma ko zna kakvi su tu dugovi u pitanju,nema to veze sa teroristima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije