Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven dešifriranjem aplikacija

U BiH iz Njemačke izručen 'Mr. Si': Sumnjiči se da je ugovarao velike pošiljke kokaina

Ilustracija droga
Foto: Marcus Brandt/DPA/PIXSELL/Ilustracija
1/3
10.06.2023.
u 03:00

Za Milivoja Todorovića (48) će nakon ispitivanja u statusu osumnjičenika nadležni tužitelj državnoga Tužiteljstva BiH zatražiti određivanje pritvora

Njemačke vlasti su Bosni i Hercegovini u petak izručile Milivoja Todorovića (48) kojega se sumnjiči da je ugovarao velike pošiljke kokaina s područja Južne Amerike za Europu, a otkriven je dešifriranjem aplikacija za komunikaciju Sky i Anom. Todorović je uhićen u Njemačkoj u studenom prošle godine otkada njegovo izručenje traže vlasti BiH. Prema priopćenju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine on je boravio u više zemalja Europe, kao i na području Južne Amerike. Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija.

"On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je s područja Južne Amerike transportiran u europske zemalja, te nakon toga krijumčaren prema zemljama zapadnog Balkana", navodi se u priopćenju. Za Todorovića će nakon ispitivanja u statusu osumnjičenika nadležni tužitelj državnoga Tužiteljstva BiH zatražiti određivanje pritvora. 

VEZANI ČLANCI:

Prema medijskim navodima, Todorović je posredovao u nabavi kokaina Škaljarskome klanu, ali i skupine širom svijeta koje su bile s njim povezane. Radi se o klanu koji je nastao u Crnoj Gori. 

Portal Raport izvješćuje kako je Todorović imao nadimak Mr. Si te da je bio jedan od najvećih autoriteta europskog podzemlja u nabavi kokaina od kolumbijskih narkokartela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije