Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija pomoći

U azilu Prijatelji Čakovec spremaju se za nastavak kastracije pasa iz romskih naselja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
07.12.2020.
u 20:00

Kampanjom Big Mama, nema zime za pse u skloništu, prikupljena su sredstva za spuštanje i izolaciju krova hangara, na redu su klime, peć i drva

U azilu Prijatelji Čakovec nadomak su cilja postavljenog u kampanji Big Mama, nema zime za pse u skloništu, koju je pokrenula Facebook stranica Psi laju, a karavane prolaze. Nazvana po hangaru u koji će biti smješteni psi iz romskih naselja nakon kastracije, kampanja je pokrenuta s ciljem da osigura sredstva za spuštanje i izolaciju krova, kako bi u njemu bilo što toplije.

Nakon velike donacije njemačke udruge Tierwald napravljen je krov, kao i fiksni boksovi s pregradama te vrata za izlaz na dvorište. No, kampanja se nastavlja i dalje.

Foto: Privatni album

– Prikupljamo donacije za tri klime kojima bismo i grijali hangar. Kupili bismo i još jednu peć i drva, a kako jednu već imamo to će biti dovoljno da u hangaru zimi ne bude zima. Treba nam još oko 17.000 kuna – kaže nam Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa. Dodaje kako se nada da će projekt kastracije pasa iz romskih naselja krenuti već početkom iduće godine, a prema procjeni u njima je oko 400 pasa. Riječ je o istim naseljima u kojima se kastracija provodila i prije dvije i pol godine.

– Ovaj put radit ćemo polako, u grupama od 15 do 20 pasa. I nećemo vraćati pse koji nemaju vlasnike i žive u lošim uvjetima. Pse koji ostanu kod nas udomljavat ćemo, a trošak njihova boravka u skloništu plaćat će gradovi. Samu kastraciju financira Ministarstvo poljoprivrede – ističe A. Hampamer.

Foto: Jole Obrenović, Robert Šipek

Kampanja traje do Božića, a čakovečkom skloništu možete pomoći uplatom na HR4223400091510765743, uz opis plaćanja Big mama, SWIFT - PBZGHR2X te PayPal: info@prijatelji-zivotinja.org, a o detaljima možete pročitati i na stranici Psi laju, a karavane prolaze.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
istina__jako_boli
21:54 07.12.2020.

Zajeb u proracunu, treba kastrirat cigice , razmnozavaju se ko stakori. Za 10 godina bit ce vecina u hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije