Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULE ČETIRI OSOBE

U Austriji se srušio mali avion koji je letio za Medulin, nitko nije preživio

Skiing on Rettenbachferner glacier in the Austrian Alps
LEONHARD FOEGER/REUTERS
27.11.2023.
u 14:44

Hitna pomoć u subotu oko 16 sati pronašla je olupinu na snijegom prekrivenom skijalištu

Mali zrakoplov srušio se proteklog vikenda na području Kasberga u Gornjoj Austriji. Sva četiri putnika i člana posade pronađena su  mrtva. Prema platformi Aviation Safety Network, riječ je o Rockwell Commanderu 112B, koji je krenuo iz Pribrama u Češkoj, a ciljana destinacija bio je Medulin, piše istarski.hr. 

Opsežna potraga pokrenuta je prekjučer oko 12 sati, a u nju su bili uključeni vatrogasci, gorska služba spašavanja, policija i Crveni križ. Zbog zimskih uvjeta potraga je bila otežana, a srušeni zrakoplov tražili su i spasilačkim helikopterom te je sudjelovala jedinica s potražnim psima. 

Nakon otprilike sat i pol prvi komadi olupine male letjelice s četiri sjedala locirani su u blizini planinarskog doma. Hitna pomoć oko 16 sati pronašla je olupinu na snijegom prekrivenom skijalištu. Uzrok nesreće zasad nije poznat. 

VEZANI ČLANCI: 

a

Komentara 2

DA
darko122
18:06 27.11.2023.

Ili su to naturalizirani Austrijanci ili Germani više nisu što su bili , bog te vidio pa to je već treći ove godine koji je letio ka ili od nas .

PV
prcko.vita
15:12 27.11.2023.

Smrt sirotinje je smrt, nema veze sa malim avionom ili malom podmornicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije