Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje u austriji

U 24 sata 124 nova slučaja zaraze, u ovom tjednu već četvrti put troznamenkasti broj

Koronavirus u Austriji
Foto: Reuters/PIXSELL
25.07.2020.
u 22:18

Do danas je u Austriji zabilježeno ukupno 20.338 potvrđenih zaraza koronavirusom, 18.124 osobe se je oporavilo, a 712 preminulo.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u subotu u protekla 24 sata zabilježeno 124 novih slučajeva zaraze pa je broj aktivnih slučajeva u Austriji danas porastao na 1.502 Od toga je 101 osoba na bolničkom liječenju, a 16 je pacijenata u intenzivnoj njezi.
To je već četvrti put u ovom tjednu da je broj novozaraženih troznamenkasti.

Najviše novozaraženih je ponovno u Gornjoj Austriji (44) i Beču (42). U Gornjoj Austriji Covid-19 zaraza u više hotelskih smještaja na turistički popularnom jezeru Wolfganfsee se i dalje širi i od početnih 8 novozaraženih osoba, danas je javljeno da je nakon testiranja hotelskog osoblja već 29 novih slučajeva zaraze. Vijest koja je zabrinulo ne samo „pokrajinske oce“ i zdravstvene organe nego i turističke djelatnike i hotelijere koji strahuju od mogućeg otkazivanja prethodno sjajno bukiranih smještaja u ovom idiličnom gornjoaustrijskom gradiću. 

Na trećem mjestu po broju novih slučajeva zaraze u prethodnih 24 sata je pokrajina Donja Austrija (16), a slijede Štajerska (8), Salzburg (7), Tirol (5), Vorarlberg (3) i Gradišće s jednim korigiranim slučajem (-1). Koruška je jedina austrijska pokrajina, od ukupno devet, koja s petka na subotu nije imala novozaraženih.

Do danas je u Austriji zabilježeno ukupno 20.338 potvrđenih zaraza koronavirusom, 18.124 osobe se je oporavilo, a 712 preminulo. Od početka pandemije krajem veljače ove godine do danas je ukupno testirano 840.890 osoba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije