Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Austriji ponovno troznamenkasti broj novooboljelih u 24 sata, bez maske nikuda

Austrija otvorila dio trgovina
Foto: Reuters/PIXSELL
24.07.2020.
u 12:24

Prema podacima Ministarstva zdravlja od početka pandemije krajem veljače 2020. do danas je ukupno u Austriji zabilježeno 20.214 zaraženih koronavirusom Covid-19, od kojih se je 18.042 oporavilo, a 711 preminulo.

U petak je u Austriji ponovno zabilježen troznamenkasti broj novooboljelih od koronavirusa – 115 u proteklih 24 sata , što znači da je broj trenutačno aktivno Covid-19 oboljelih u ovoj alpskoj zemlji 1.461.  Među njima su i 103 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga 17 u intenzivnoj njezi.

Najviše novozaraženih je u Gornjoj Austriji (39) gdje je u četiri hotela na popularnom jezeru Wolfgangsee otkriven novi klaster zaraze s za sada najmanje osam novozaraženih. Druga najzaraženija austrijska pokrajina je trenutačno Beč (37). Slijede Donja Austrija (16), Štajerska (15), Vorarlberg (8), Tirol (3), Gradišće (2) i Salzburg koja je korogirala broj svojih slučajeva (-5).

Koruška, s glavnim gradom Klagenfurtom je jedina pokrajina koja u proteklih 24 sata nije imala novozaraženih.

Prema podacima Ministarstva zdravlja od početka pandemije krajem veljače 2020. do danas je ukupno u Austriji zabilježeno 20.214 zaraženih koronavirusom Covid-19, od kojih se je 18.042 oporavilo, a 711 preminulo.

Do danas je ukupno testirano 833.841 osoba od ukupno 8,9 milijuna austrijskih građana.

Zbog sve učestalijeg troznamenkastog broja porasta novozaraženih posljednjih dana, od danas je na snazi na cjelokupnom austrijskom području proširena obveza nošenja maski i u trgovinama hranom, bankama i poštama te na benzinskim postajama i u pekarama. Maske su od danas obvezne i pri vjerskim obredima u Crkvama, ali i u staračkim domovima, bolnicama i termalnim lječilištima.

To su nove odredbe, bolje rečeno stare koje su ponovno vraćene zbog razantnog povećanja broja novozaraženih. Uz navedene, na snazi je i nadalje obvezno nošenje maski u javnom prijevozu, ljekarnama, zdravstvenim ustanovama, kod frizera, pedikera, masera i drugih uslužnih djelatnosti  te priredbi u zatvorenom prostoru, na prosvjedima itd., zapravo svugdje gdje nije moguće držati propisani fizički razmak od najmanje metra.

Ministar zdravlja Rudolf Anschober je na konferenciji za novinare u petak rekao kako su svijet, pa tako i Europa i  Austrija „ponovno konfrontirani s znatnim porastom broja zaraženih“, dodavši kako ga to brine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije