Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
infocentar suza

U 10 godina s ulica grada spasili 13.380 pronađenih životnja

Suza
Foto: Privatni album
1/4
05.10.2015.
u 14:33

Uz njihovu pomoć 5000 izgubljenih životinja vraćeno je kući, a odgovorili su na 45.000 telefonskih poziva

Zagrebački infocentar za kućne ljubimce SUZA obilježio je 10. obljetnicu rada. Otvoren je 4. listopada, na Međunarodni dan zaštite životinja, s ciljem prikupljanja i obrade informacija o izgubljenim, nađenim, ranjenim i zlostavljanim životinjama.

Tijekom desetljeća njihova rada imali su 45.000 poziva, zahvaljujući njima 5000 izgubljenih životinja sretno je vraćeno kući, a 13.380 pronađenih životinja uz pomoć građana spašeno je s ulica. Primili su i 3373 poziva za zlostavljane i zanemarivane životinje, a nakon prijava nadležnim institucijama 1338 životinja dobilo je bolje uvjete života, a neki od njih i šansu za novi život.

- U posljednje dvije godine znatno se povećao broj poziva za zlostavljane i zanemarivane životinje, što je zasigurno posljedica nekažnjavanja neodgovornih vlasnika i zlostavljača. Poziva je toliko da ih jednostavno ne stignemo sve obraditi na terenu. Loše je što udruge nemaju nikakvih ovlasti, a nadležne institucije ih u potpunosti ignoriraju umjesto da s njima surađuju – kaže Jadranka Dragović iz Info centra SUZA.

Deset godina svog rada Infocentar je obilježio i kratkim filmom.

<<pudl-pako-nakon-zivota-na-lancu-ponovno-spava-na-krevetu

<<dinko-uziva-u-svom-domu-daleko-od-lanca-i-gundinaca

<<na-sigurnom-jos-29-pasa-suza-uvodi-pet-rescue-telefon

<<sarplaninac-bosko-spasen-na-krku-konacno-stigao-u-svedsku

Komentara 2

NE
nemanatrag
14:47 05.10.2015.

Ostatak dajte Kinezima....milijarda Kineza jako dobro zna što valja.

Avatar plejer_as
plejer_as
10:39 10.10.2015.

99% su psi..... da li uopće treba spominjati životinje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije