Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voćarstvo i povrtlarstvo

Tvrtka 'Danijel' u Požegi otvorila hladnjaču

jabuke
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.06.2014.
u 08:38

- Ovakvi objekti su ključni za razvoj voćarstva i povrtlarstva čime želimo postići da sve zemljišne površine u našem kraju budu obrađene – kazao je otvarajući hladnjaču požeško-slavonski župan Alojz Tomašević

Tvrtka „Danijel“ iz Pleternice otvorila je u Osječkoj ulici(iza trgovačkog centra „Mercator“) u Požegi hladnjaču kapaciteta 700 tona namijenjenu za uskladištenje i čuvanje voća i povrća.

- Ovakvi objekti su ključni za razvoj voćarstva i povrtlarstva čime želimo postići da sve zemljišne površine u našem kraju budu obrađene – kazao je otvarajući hladnjaču požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te čestitao obitelji Čorak iz Pleternice na ovom ulaganju koje će poticati gospodarski razvoj ove sredine.

Hladnjača ima nekoliko odvojenih prostora uključujući i one sa ovlaživačima radi boljeg dozrijevanja i čuvanja voća i povrća.

- Hladnjaču ćemo koristiti za uskladištenje poljoprivrednih proizvoda do plasmana na tržište jer ćemo razvijati suradnju sa ovdašnjim proizvođačima voća i povrća – kazao je Zvonko Čorak iz tvrtke „Danijel“, te dodao da ovih dana slijedi uskladištenje višnje, a kasnije drugih sorata voća, te povrća.

Nakon otvaranja hladnjače na imanju Zlatka Ćevapovića pokraj Bertelovaca prezentiran je rad tresača višanja koji je proizvela tvrtka „Jagoda“ iz Poljske, a takve strojeve, kao i drugu opremu za potrebe poljoprivrednika, tvrtka „Danijel“ plasira na tržište RH i susjednih zemalja.

- Mi imamo strojeve pa ćemo voćarima brati voće i uskladištiti ga, a oni će to moći platiti dijelom svoga uroda tzv. ušurom. Kroz ovu suradnju predviđen je i otkup poljoprivrednih proizvoda, te plasman do prerađivača ili maloprodajnih lanaca.

>> Na 8. danima voćara u Tovarniku okupilo se 200 voćara

Komentara 1

DU
Deleted user
12:42 27.06.2014.

2014. i u Požegi se nešto malo pomaklo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije