Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužna priča iz Splita: Dječak vozaču otkrio zašto se vozi u autobusu

Dječak je za svoj rođendan htio odvesti prijatelje u kino, ali to nije mogao jer njegovoj majci kasni plaća
02. prosinca 2018. u 15:11 69 komentara 41903 prikaza
autobus
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Vozač autobusa iz Splita Željko Petričević koji je u subotu vozio na liniji broj 6 ispričao je tužnu priču o jednom dječaku. Ušao je, kaže vozač, na stanici Kila tijekom pauze i pitao me kad je polazak.

Dječak pred božićnim drvcem 'Želim...' Božićna želja ovog dječaka slomit će vam srce

- Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao u nedjelju odvesti prijatelje u kino, ali kako majci kasni plaća, to neće biti moguće - ispričao je Željko, za Dalmacija Danas

Upitao ga je gdje mu je tata i zašto mu on ne da za kino, na što je dječak kazao da je tata umro, majka ga je našla u krevetu mrtvog, alkoholiziranog i s iglom u ruci. Umro je od predoziranja. 

- Nema ni brata ni sestre, a dok je mater na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da se želi provozati autobusom kako bi se ugrijao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želio s nekim porazgovarati - ispričao je Željko. 

poruka Osjećajni lopov Studentu ukrao laptop, no onda mu je stigla poruka s neobičnom ponudom

Dječak se provozao do HNK i ostao u autobusu, ali na povratku na Kilu vozač mu je ipak kazao da je najbolje da ide kući, jer je već bilo kasno. 

- Pitao sam ga koliko su karte za kino i koliko prijatelja želi povesti, na što mi je on rekao da su nedjeljom karte 14 kuna, a želi voditi dva prijatelja. Dao sam mu 60 kuna, znam da nije puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao. Upozorio sam ga i da kaže majci da sam mu ja dao novac, da ne bi bilo kakvih problema – govori.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • HOS:

    Veliko veliko hvala i od mene bog te blagosovio zelim ti sigurnu i ugodnu voznju

  • tarzan:

    Tužno jako tužno. Svaka čast šoferu.

  • draze:

    Lijepo ,jako lijepo