Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjećajni lopov

Studentu ukrao laptop, no onda mu je stigla poruka s neobičnom ponudom

poruka
Foto: Twitter
28.11.2018.
u 23:52

Ostavio sam ti telefon i novčanik, nadam se da ti to nešto znači, napisao je kradljivac studentu

Jednom je studentu ukradeno prijenosno računalo, no iznenadila ga je poruka koju je dobio od osobe koja mu ga je ukrala.

Poruku je na Twitteru objavio njegov cimer Steve Valentine iz Birminghama, a stigla je putem elektronske pošte. Naslov poruke glasio je 'Žao mi je zbog tvog laptopa'.

– Jako, jako, jako mi je žao što sam uzeo tvoj laptop. Vrlo sam siromašan i trebao mi je novac. Ostavio sam ti telefon i novčanik, nadam se da ti to nešto znači – počeo je svoju poruku lopov.

– Vidim da si student. Ako postoji neki dokumenti za fakultet koje trebaš, reci mi pa ću ti ih poslati. Još jednom, žao mi je – napisao mu je obazrivi kradljivac.

>> Je li ovo najsmotaniji pljačkaš svih vremena?

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
07:41 29.11.2018.

Danas postoji dodatak u računalnim programima koji otkrivaju gdje se nalazi ukradeno računalo. __ Samo je potrebno kod kupnje uključiti taj program i više ne morate brinuti hoće li ga netko ukrasti. __ Automatski šalje na server svoje podatke - serijski broj "čipa" bez kojeg nije moguć rad na tom računalu. __ Krađu jednostavno prijavite i svatko tko nakon prijave pokrene računalo je lopov. __ Lopov računalo može prodati, ali tako prenosi krađu na osobu koja ga prva uključi - znači -- računalo je praktički beskorisno bilo kome nakon prijave krađe. __ To se odnosi na sve prenosive i neprenosive uređaje koje imaju "čip" pomoću kojeg postaju korsn sredstvo komunikacije - računalo ma kako ga nazivali. __ "Praktički" više nije potrebo tragati za IP adresom, već samo iz daljine pomoću drugog računala isključiti ukradeno računalo čim vlasnik primjeti krađu te tako "uništiti" ukradeno računalo. __ Na žalost, mnogi to ne žele primjenjivati pa je smiješno što se jadaju da im je ukradeno računalo.

VI
Vito
07:43 29.11.2018.

Na žalost broj i stvarni komentari ponovo nisu jednaki --- Zašto???

DO
dosta
06:05 29.11.2018.

Bas tebe, koliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije