Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud BiH

Tužiteljstvo protiv izručenja Mamića: 'Napustio sam Hrvatsku jer se ne osjećam sigurnim'

Zdravko Mamić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
17.07.2018.
u 11:08

Tužiteljstvo i obrana slažu se da je jedan od mogućih sljedećih koraka zamolnica Hrvatske da pravosuđe BiH nastavi voditi postupak protiv Mamića

Tužiteljstvo i obrana usprotivili su se danas na Sudu BiH izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj, prenosi N1.

Mamić je u sudnici rekao da je Hrvatsku napustio jer se ne osjeća sigurnim pa je zbog toga došao u Bosnu i Hercegovinu.

Tužiteljica Gordana Bosiljčić rekla je da je zahtjev koji dolazi iz Hrvatske potpun i dostavljen na ispravan način, ali mu se ne može udovoljiti jer su navedena kaznena djela počinjena prije potpisivanja ugovora o izručenju između BiH i Hrvatske. S ovakvim stavom složio se odvjetnik Zdravka Mamića i sam Mamić.

Tužiteljstvo i obrana slažu se da je jedan od mogućih sljedećih koraka zamolnica Hrvatske da pravosuđe BiH nastavi voditi postupak protiv Mamića. Odluka suda trebala bi biti priopćena sljedećih dana, a Mamićev odvjetnik smatra kako nema nikakve šanse za njegovo izručenje.

Mamić je početkom lipnja pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a uoči izricanja presude pobjegao je u BiH i ondje dobio utočište jer uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Zdravko Mamić
1/10
Ključne riječi

Komentara 44

RE
Rex
12:48 17.07.2018.

To je sve u reziji ORJUN-e........sad kad je svjetsko prvenstvo gotovo,a mi viceprvaci orjunasi vise nemaju motiva za progonom Mamica,jer trebalo je uzdrmati reprezentaciju,a zadnji potez im je bio slucaj Kalinic.........sad su na aparatima.......niti jedne cestitke celnika SDP-a repki,a to vam sve govori..........pokrepali da bog da svi do jednoga

HU
HugoMrgud
12:08 17.07.2018.

Jugoslaveni ajte molim vas maknite se sa tom svojom glupom mantrom. Dinamo se ne osjeća oštećenim, porezna uprava nije napravila nikakvu prijavu iz tog vremena zanima me samo o kakvoj krađi je onda riječ. To je isto kao da neki moj susjed prijavi nekog da je taj netko u moju kuću provalio i opljačkao me a ja o tome nemam pojma. Tako je u slučaju Mamića, Hajduk tvrdi da je Dinamo opljačkan a Dinamo o tome pojma nema......

DO
dopizdilomi
11:27 17.07.2018.

Sva sreća pa se pucalo na tebe u Hrvatskoj a ne u Bosni. Kako ovce slabo pamte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije