Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Mamić

Mamićev odvjetnik o izručenju Hrvatskoj: mali su izgledi da će BiH izručiti svog državljana

Zdravko Mamić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
23.06.2018.
u 16:31

Zdravko Mamić oglasio se na Facebook profilu nakon sjajnog uspjeha Vatrenih protiv Argentine. Hrvatske nogometne reprezentativce nazvao je herojima nacije

Mali su izgledi da će Bosna i Hercegovina izručiti Dinamova savjetnika Zdravka Mamića Hrvatskoj iako je Izvanraspravno sudsko vijeće Suda BiH preinačilo raniju odluku kojom je odbilo njegovo pritvaranje i izručenje nakon što je za njim rapisana tjeralica na temelju prvostupanjske presude od 6,5 godina zatvora koja je donesena pred Županijskim sudom u Osijeku.

“Prema raspoloživim podacima nema osnova za izručenje s obzirom da je gospodin Mamić državljanin BiH i s obzirom da odredbe ugovora o izručenju zaključenog između BiH i RH ne omogućuju izručenje u ovome slučaju”, uvjeren je Mamićev bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Rajić. On je pojasnio kako je druga instanca Suda BiH odluku o izručenju i prtvaranju
Mamića donijela iz proceduralnih, a ne suštinskih razloga.

“Rješenje je preinačeno iz proceduralnih razloga. Odbijen je zahtjev za određivanje pritvora, a odluka o pretpostavkama za eventualno izručenje bit će donesene nakon što se molba za izručenje dostavi ministarstu pravde”, pojasnio je odvjetnik. 

Kako se doznaje ministarstvu pravde BiH dostavljen je novi zahtjev za Mamićevim pritvaranjem i izručenjem. Čak kada bi i Sud BiH potpuno promijenio mišljenje i donio rješenje o izručenju, konačna odluka je ipak na ministru pravde  Josipu Grubeši koji to mora potpisati. 

Do sada nije zabilježen nijedan slučaj da su BiH i RH međusobno izručile osobe koji imaju dvojno državljanstvo, bilo da se radi o onima koje se terete za kriminal, te puno češće primjere ratnih zločina.

U međuvremenu Mamić na miruje na svojoj novoj međugorskoj adresi, te je čak viđen i na jednoj od pripremnih nogometnih utakmica koja je igrana između bosanskohercegovačkih premijerligaša GOŠK-a iz Gabele i Širokog Brijega.

Oglasio se i na Facebook profilu nakon sjajnog uspjeha Vatrenih protiv Argentine. Hrvatske nogometne reprezentativce nazvao je herojima nacije. 

Zdravko Mamić
1/11

 

Komentara 52

OK
okolo
13:00 23.06.2018.

svi pričaju o hrvatskoj reprezentaciji, svi hvale hrvatsku reprezentaciju..nije fer, nije politički korektno, pogotovo sad kad su komšije pred ispadanjem..pod hitno " zdrave snage" prebacuju u viši stupanj dejstvovanja

BI
binki
14:53 23.06.2018.

Neeeeeeeeeeee,ostaviti ga da zagađuje zrak u svojoj domovini

UJ
ujo41
13:33 23.06.2018.

doći ćeš u lepoglavu bitango,kad -tad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije