Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJMANJE 4 PRIJAVE

Tužitelji BiH istražuju Dodika, zasad nisu otkrili zbog čega

Sarajevo: Milorad Dodik održao je konferenciju za medije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
18.10.2021.
u 16:38

Najmanje četiri tužitelja državnog tužiteljstva zatražila su prošlog tjedna pokretanje istrage protiv Dodika zbog protuustavnog djelovanja

Tužitelji u Bosni i Hercegovini objavili su u ponedjeljak da su otvorili istragu protiv srpskog člana državnog predsjedništva Milorada Dodika, no nisu naveli za što je osumnjičen. Protiv čelnika bosanskohercegovačkih Srba podneseno je nekoliko kaznenih prijava, posljednja u ponedjeljak.

"Tužiteljstvo BiH obavještava javnost da je već po primitku prve (kaznene) prijave formiran predmet i za njega je zadužen tužitelj a ostale prijave također su u obradi", stoji u priopćenju. To znači da tužitelji provjeravaju postoji li zakonska osnova za kazneni progon.

Najmanje četiri tužitelja državnog tužiteljstva zatražila su prošlog tjedna pokretanje istrage protiv Dodika zbog protuustavnog djelovanja, odnosno ugrožavanja integrireta BiH.

Zahtjev je uslijedio nakon njegovih najava da će najkasnije do kraja mjeseca inicirati donošenje zakona kojima će Republika Srpska onemogućiti djelovanje oružanih snaga BiH, državnog pravosuđa i policijskih agencija na području tog većinski srpskog entiteta.

Protiv Dodika je podneseno nekoliko kaznenih prijava i zbog toga što je opetovano nijekao genocid u Srebrenici, kazneno djelo koje je potkraj srpnja uveo bivši visoki predstavnik za BiH Valeintin Inzko.

 

Ključne riječi

Komentara 3

PA
pajper
07:36 19.10.2021.

Dodik......Čuo sam od gospodina Džaferovića i gospodina Komšića, koji deluju udruženo na svim ovim pitanjima, da je razlog zašto su oni to stavili da je naknadno sad posle 13, 14 ili 15 godina otkrili da je islamska zajednica domicilna, a da su SPC i Vatikan strani subjekti. Što ide zatim da kaže da su Srbi i Hrvati, katolici i pravoslavci, ovde stranci, a da je jedini faktor ovde islam", kaže Dodik.

AN
Antibandić
16:48 18.10.2021.

Dodika u zatvor i iskoristiti gužvu, ukiniti Dayton i maknuti dve nacionalne manjine iz Ustava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije