Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOUBOJSTVO?

Tužitelj koji je optužio argentinsku predsjednicu pronađen mrtav

Alberto Nisman
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.01.2015.
u 08:51

Pokraj tijela pronađeni su pištolj kalibra .22 i jedna čahura

Argentinski federalni tužitelj koji je optužio predsjednicu Cristinu Fernandez de Kirchner za zataškavanje informacija o bombaškom napadu pronađen je mrtav u svom domu u Buenos Airesu.

Alberto Nisman (51) u srijedu je optužio argentinsku predsjednicu za umiješanost u pokušaju prikrivanja uloge Irana u napadu na židovski centar u Buenos Airesu 1994. godine u kojemu je poginulo 85 ljudi. Nisman, koji je slučaj istraživao cijelo desetljeće, smatra da je Argentina to učinila radi gospodarske suradnje, to jest zbog jako im potrebne iranske nafte. Glasnogovornik predsjednice odbacio je optužbe kao smiješne, ona sama pozvala je građane da ne vjeruju u laži, a i Iran demantira povezanost s napadom.

Nismanovo upucano tijelo pronašla je njegova majka u kupaonici u nedjelju navečer. Tužiteljica Viviane Fein rekla je da je Nisman upucan jednom. Priopćila je da prvi rezultati autopsije sugeriraju da je riječ o samoubojstvu, no nije željela isključiti mogućnost da je riječ o provociranom suicidu, to jest da je Nismana netko natjerao ili ucijenio da se ubije. Pokraj tijela pronađeni su pištolj kalibra .22 i jedna čahura.

Reuters navodi kako je Nisman u nedavnim intervjuima djelovao više borbeno nego uplašeno. Neki visokopozicionirani političari rekli su da sumnjaju da nije riječ o običnom samoubojstvu.

- Želimo znati koji je mafijaški sektor natjerao tužitelja na ovu odluku - rekao je Julian Dominguez, vođa vladajuće koalicije u donjem domu Kongresa.

Deseci tisuća Argentinaca u ponedjeljak su izašli na ulice prosvjedovati zbog Nismanove smrti. Najmanje 2000 okupilo ih se ispred predsjedničke rezidencije u glavnom gradu, izvikujući "ubojico".

Komentara 2

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:36 20.01.2015.

1994, kao da je bilo jucer. Sto se dogadja danas nije bitno. Zbog slobode izrazavanja na "slobodnom zapadu" nakon 34 godine u novinarstvu otpusten Jim Clancy s CNN-a jer se usudio reci istinu o Izraelu. To se zove "sloboda tiska".". Da vidis tko s tobom vlada pogledaj koga ne mozes kritizirati.

HO
homofob
14:22 20.01.2015.

Umro od "gripe". Kod nas sada neprijatelji rezima zavrse u Vrapcu a n4ekada su se sami ubijali da su si sjekirom raskolili glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije