Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI GRIJESI

Tuta zanijekao krivnju, završni govori idući tjedan

tuta
Petar Glebov/PIXSELL
05.11.2015.
u 16:23

On je zanijekao krivnju za to za što ga se tereti

Suđenje Mladenu Naletiliću Tuti, ratnom zapovjedniku tzv. Kažnjeničke bojne ušlo  je  u  završnu  fazu,  pa  bi  stranke  u  postupku  idući  tjedan na zagrebačkom  Županijskom sudu trebale održati završne govore, nakon čega će biti izrečena nepravomoćna presuda. Tutu se tereti za otmicu Roberta Nosića u  policijskoj  postaji  u  Ljubuškom 1993. te poticanje na ubojstvo Damira Brekala 1995. u Širokom Brijegu.

On je zanijekao krivnju za to za što ga se tereti, a suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu počelo mu je nakon što je u  veljači 2013. pušten sa izdržavanja kazne koju mu je izrekao sud u Haagu zbog  ratnog zločina nad civilima tijekom 1993. i 1994 u BiH. Bio je osuđen na  20  godina zatvora, a a haaški sud pustio ga je na slobodu nakon što je izdržao  dvije  trećine  izrečene mu kazne. Na zagrebačkom Županijskom sudu Tuti  se  sudi  zbog  optužbe  da  je  sa 50 pripadnika Kažnjeničke bojne u studenom  1993.  oteo  Nosića  iz  policijske  postaje  i  to  nakon što je razoružao  stražare  i  načelnika  postaje. Nosić je bio pripadnik HOS-a, a Tuta  ga je smatrao odgovornim za smrt jednog od pripadnika svoje jedinice. Nakon  otmice  Nosiću se izgubio svaki trag i smatra se da je ubijen.

Prema optužnici  Tuta  se tereti i za zlostavljanje Brekala u Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu 1995. Zbog tih optužbi Tuta je bio uhićen 1997. na hrvatsko - bosanskoj granici, a u pritvoru je bio sve do izručenja Haagu. 

>> Mladen Naletilić Tuta tražio i dobio odgodu početka suđenja

Komentara 9

NU
nulanulasedam
20:08 05.11.2015.

To je nemoguće.

Avatar Auscro
Auscro
02:10 06.11.2015.

sidro, Vi kao i vama dragi premijer, mrzite sve sto dise hrvatski, ne glumite domoljuba sa svojim glupim komentarima. Tako jadnog i sirovog komentara odavno nisam procitao. Gdje ste vi bili dok su hrabri Hercegovci branili Hrvatsku? Vjerojatno na drugoj strani!

SC
schwertransport
16:37 05.11.2015.

Oprostite iz kojeg dijela Hrvatske je navedeni pripadnik Hrvatske vojske Tuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije