Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOSUĐE

Turudić odlučio: Novi v. d. ravnatelja Uskoka je Sven Mišković

Zagreb: Odvjetnici privedenih na Županijski sud dali izjavu za okupljene medije
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/20
28.05.2024.
u 09:30

Mišković je vodio Odjel tužitelja USKOK-a te je tužitelj u postupcima protiv Zdravka Mamića

Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić odabrao je novog v. d ravnatelja Uskoka. Riječ je o Svenu Miškoviću, koji je zastupao USKOK-ove optužnice protiv Zdravka Mamića i Milana Bandića te niza Bandićevih suradnika. Osim toga, zastupa i nekoliko optužnica protiv velikih zločinačkih organizacija specijaliziranih za krijumčarenje golemih količina droge

– S obzirom na zauzetost dosadašnje vršiteljice dužnosti Željke Mostečak vezano za rad u državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i kao predsjednice državno-odvjetničkog vijeća državni odvjetnik prihvatio je njezinu ostavku te je imenovao mene kao vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka u sljedećem razdoblju. Velika je to čast i ukazano povjerenje, nastavljamo daljnju suradnju u predmetima koji su u tijeku i u budućnosti – kazao je Mišković.

Mišković je vodio Odjel tužitelja USKOK-a te je tužitelj u postupcima protiv Zdravka Mamića. Prema neslužbenim informacijama i dalje će ostati tužitelj u tom predmetu jer je predmet već u poodmakloj fazi. Miškovićev prvi zamjenik bit će Krešimir Ostrogonac, dok će na čelu Odjela tužitelja u USKOK-u doći Petra Parlov. Što se tiče Željke Mostečak koja je do danas kao v. d. vodila USKOK, ona se vraća u DORH gdje će biti jedna od zamjenica Turudića. Ona je i na čelu Državnog odvjetničkog vijeća (DOV-a).

Smanjenje uvjeta?

Turudić je jučer najavio kako će u utorak donijeti odluku o tome tko će biti na čelu USKOK-a.

– Glavni državni odvjetnik ništa ne može napraviti bez suradnje s Vladom. Ona osigurava sredstva za nas, a osigurava i zakonodavni okvir – poručio je, pa naveo primjer Zakona o DORH-u, kaznenom postupku te USKOK-u. 

– Nadam se da ćemo u kratkom vremenu poboljšati situaciju. U buduće vrijeme donijet ću izmijenjeni raspored poslova, bit će kadrovskih promjena u DORH-u, USKOK-u... Prerano je za to govoriti, ali očekujem da će to u iduća dva, tri tjedna biti riješeno – kazao je Turudić.

Komentirajući to što se nitko nije javljao za natječaj za posao, na što je ranije ukazivala i njegova prethodnica, ustvrdio je da će taj problem riješiti smanjivanjem uvjeta.

– Za ravnatelja USKOK-a nitko se nije javio jer su uvjeti katastrofalni. Uvjeti moraju biti bitno manji, trebaju se izjednačiti sa sudom da kandidati moraju imati 12 staža, a ne 15 – kazao je u ponedjeljak..

Komentara 10

DA
dadalina
11:29 28.05.2024.

Kada se raščisti povjest od laži nestace neprijateljima oružje.

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
10:08 28.05.2024.

Je li to taj koji će da zabrani komunizam i provede lustraciju?

Avatar southman
southman
09:59 28.05.2024.

Znači ima ljudi u USKOK-u koji su voljni voditi i raditi taj posao samo što ih nije zanimalo raditi "po uputama" iz jednog elitnog dijela Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije