Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETUJU OPREZ

Turska upozorava putnike: U Njemačkoj jača rasizam, teroristi se kreću ulicama

njemačka zastava
Reuters/PIXSELL
09.09.2017.
u 17:38

Upozorava i da se s turskim državljanima loše postu​​​​​​​pa na zračnim lukama u Njemačkoj.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je upozorenje za putnike koji žele posjetiti Njemačku, savjetujući im oprez zbog jačanja rasizma u toj zemlji pred izbore, protuturskih osjećaja i navodne potpore terorističkim skupinama.

"Politički čelnici u Njemačkoj grade svoje predizborne kampanje na protuturskim temeljima i blokiraju naše pridruživanje EU-u", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo upozorava da je Njemačka "neko vrijeme pod utjecajem jačanja krajnje desnice i čak rasističke retorike."

Tvrdi i da se u Njemačkoj ne može obratiti sudu zbog "ksenofobije i rasizma".

Ankara uz to optužuje da je Njemačka pružila utočište terorističkim skupinama, posebice Radničkoj stranci Kurdistana (PKK) i mreži Fethullaha Gulena.

PKK je zabranjena teroristička skupina u Turskoj i EU, a Gulen nije.

Teroristi "se slobodno kreću ulicama" Njemačke, optužuje ministarstvo, savjetujući svojim građanima da izbjegavaju političke skupove ili događaje koje organiziraju terorističke organizacije koje odobrava njemačka vlada.

Upozorava i da se s turskim državljanima loše postu​​​​​​pa na zračnim lukama u Njemačkoj.

Komentara 13

MO
mobitel20
18:11 09.09.2017.

Tako i nacionalsocijalisticki rezim u Srbiji sve ono sto on radi propagandno nastoji projicirati u HR. Kao sto Erdogan koristi Turke u Njemackoj , na istovjetan nacin sovinist nedicevskog tipa,Vucic i nacionalsocijalisti Dacic i Vulin koriste pupavicaste Srbe. Jaaako slicno radi i njihov mentalni brat Putin. To je jednostavno druga civilizacija. I osmanska i svetosavska.

DU
Deleted user
17:49 09.09.2017.

Turska upozorava :U Njemackoj raste rasizam i teroristi hodaju ulicama. ISPRAVNO:U Njemackoj sve manje Njemaca a u vecini Turci hodaju ulicama!

CA
carjegol13
18:00 09.09.2017.

Je, je... Evo sve izbjeglice gledaju kako da ostanu u Turskoj i da ih se silom ne deportira u Njemačku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije