Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao na Kubi

Njemačka trgovina izbacila strane proizvode i poslala bitnu poruku

Prazne police u trgovini Edeka u Hamburgu
Foto: Twitter
25.08.2017.
u 16:21

Nijemci su na društvenim mrežama objavili fotografije neobičnih prizora iz hamburškog supermarketa

Trgovački lanac Edeka na zanimljiv je način prosvjedovao protiv ksenofobije u Njemačkoj - s police svoje trgovine u Hamburgu uklonili su sve strane proizvode.

Izbacivanje "stranaca" rezultiralo je gotovo pa praznim policama, a potez je popraćen znakovima s natpisima kao što su "Naš izbor danas poznaje granice", "Tako je prazna polica bez stranaca" i "Ova polica je prilično dosadna bez različitosti".

Nijemci su na društvenim mrežama objavili fotografije neobičnih prizora iz hamburškog supermarketa. Među njima je i Sven Schmidt, čije su fotke na Twitteru lajkane više od 20.000 puta te retvitane više od 8500 puta. Međutim, kako je otkrio za BBC, bilo je i negativnih reakcija.

- S obzirom na mržnju i nedostatak razumijevanja drugih ljudi, sretan sam da sam objavio slike i dao svoj doprinos protiv rasista - komentirao je Schmidt.

Jedan korisnik Twittera objavio je također fotku iz trgovine uz komentar: "Police izgledaju kao na Kubi".

Ovaj potez Edeke dolazi uoči federalnih izbora u rujnu, na kojima je imigracija važna i jako politizirana tema.

Komentara 139

ST
stefj
17:03 25.08.2017.

Ne vidim kakva je veza između uvoza proizvoda i uvoza imigranata. Imigrant uvezen u Njemačku nije više s druge strane granice i ne proizvodi robu za police, već je u Njemačkoj i prima socijalnu pomoć...

LU
lunar777
16:55 25.08.2017.

Koja glupost, pa ne treba meni masovna ilegalna imigracija da bi si uvezao strani proizvod. Na razini agitpropa...

DU
Deleted user
16:52 25.08.2017.

Demagogija. Hoće li taj performer obogatiti svoje police samoubilačkim prslucima i autobombama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije