Naslovnica Vijesti Svijet

Moskva i Ankara potpisale sporazum o prodaji raketnih sustava S-400

Turske novine ranije su u petak prenijele izjavu predsjednika Tayyipa Erdogana da će Turska u sklopu sporazuma posuditi novac u ruskoj valuti.
29. prosinca 2017. u 12:38 9 komentara 718 prikaza
Foto: Reuters

Turska i Rusija potpisale su sporazum o kupnji ruskih raketnih sustava S-400, prenose u petak CNN Turk i drugi mediji o dovršetku godinu dana pregovora između dvije države. 

S-400 ZAPAD ZABRINUT Prvi put jedna članica NATO-a kupuje moćni ruski raketni sustav S-400

Sporazum o S-400, navodno vrijedan oko 2,5 milijarde dolara, izazvao je zabrinutost na zapadu jer je Turska članica NATO-a, a taj se raketni sustav zemlja-zrak ne može integrirati u vojnu arhitekturu saveza.

Nema službenih podataka o detaljima dogovora, no čelnik ruskog konglomerata Rostec Sergej Čemezov otkrio je za dnevne novine Kommersant da će Rusija Turskoj dostaviti četiri primjerka sustava S-400. 

Dodao je da bi se prva pošiljka trebala dogoditi u ožujku 2020. i da je Turska prva članica NATO-a koja će nabaviti to oružje. 

Turske novine ranije su u petak prenijele izjavu predsjednika Tayyipa Erdogana da će Turska u sklopu sporazuma posuditi novac u ruskoj valuti. 

1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 

Ankara će unaprijed platiti 45 posto cijene, a Rusija će svojim kreditima pokriti ostalih 55 posto. 

Vladimir Putin UPLETANJE U POLITIKU? Putin zatražio praćenje aktivnosti nekih kompanija na društvenim mrežama Vladimir Putin PUTINOV KRITIČAT Navaljni nakon zabrane kandidature pozvao na bojkot izbora Recep Erdogan INCIDENT Što stoji iza dramatične scene na kojoj Erdogan gura nepoznatog muškarca?
COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?
  • miroslav.petkovic.7564:

    Bravo Rusi!! Naj prije ste ih dobro isprasili u Siriji. Sad im samo valjajte oruzje i prodajite.Rusi uzimaju bliski istok Ameri ne mocni samo mogu gledati.Jos im osmajlije izvlace pa tako ce Rusi uzeti juzno krilo.. Hvala Rus i SAA ... prikaži još!A sto oslobodise Sir da se narod moze vratiti svojim kucama. I na kraju ko ce komu zabraniti od koga ce kupit oruzje kupuje se ono cije je bolje..Ha ha sad ce i Saudijci vjerni prijatelji Amera . Jer plemena iz Jemena ih ruku a to staro americko gvozde moze skinut svaku pedesetu raketu.

  • navijeke:

    Turska je očito na korak od istupanja/šupiranja iz NATO saveza, vidjet ćemo što ć od toga biti prije.

  • Pobijeda:

    Jako jednostavan nacin da Ameri razgledaju taj sustav.