Naslovnica Vijesti Svijet

Putin zatražio praćenje aktivnosti nekih kompanija na društvenim mrežama

Putin nije imenovao te kompanije niti rekao jesu li strane ili domaće
25. prosinca 2017. u 23:33 8 komentara 665 prikaza
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je rekao da ruske vlasti trebaju pratiti aktivnosti "nekih kompanija" na društvenim mrežama tijekom predsjedničke kampanje 2018. i procjenjivati njihovo upletanje u unutarnju politiku.

Vladimir Putin i Roman Abramovič Tajna veza Abramović je Putinu pomogao osvojiti ruski politički vrh i on mu to nikad nije zaboravio

Putin nije imenovao te kompanije niti rekao jesu li strane ili domaće, no Sjedinjene Države i zapadne države optužuju Rusiju za upletanje u njihove izbore.

"Moramo pozorno gledati kao neke kompanije djeluju na internetu, na društvenim mrežama i koliko su upletene u naš domaći politički život", rekao je Putin parlamentarnim čelnicima s kojima je razgovarao o novom zakonu o "stranim agentima".

Prošli tjedan Putin je potpisao zakon kojim je dopustio vlastima da podružnice  stranih medija definiraju kao "strane agente", što je službena Moskva predstavila kao odgovor na "neprihvatljiv pritisak SAD-a na ruske medije".

Vladimir Putin
1 / 7
Vladimir Putin i Roman Abramovič

Jednom kada se tako definiraju te kompanije moraju vlastima davati pojedinosti o, primjerice, svojim izvorima financiranjima.

"Treba pozorno analizirati kako djeluju i kako će djelovati tijekom izbora za predsjednika", rekao je Putin, ali i dodao da to ne treba "sužavati prostor" slobode na internetu.

Rusija je već odredila Radio Slobodnu Europu i Glas Amerike, koji dobivaju potporu iz SAD-a, kao "strane agente".

Ankete pokazuju da je 65-godišnji Putin, koji dominira ruskom politikom posljednjih 17 godina, na putu da lako pobijedi na izborima u ožujku 2018, što znači da će moći ostati na dužnosti još šest godina, odnosno do 2024. kada će imati 72 godine.

Vladimir Putin PUTINOV KRITIČAT Navaljni nakon zabrane kandidature pozvao na bojkot izbora Vladimir Putin IZBORI Putinovu kritičaru Navaljnome zabranjena kandidatura na predsjedničkim izborima Vladimir Putin PROSVJED Hoće li Navaljni 'srušiti' Putina ili on ide po svoj četvrti mandat?
Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Avatar CENTARFOR
  CENTARFOR:

  Vođa SVJETSKE SILE!!!Neki Narodi to trebaju!!Neki neznaju!!Neki nemogu!!a neki nesmiju

 • Gustirna:

  On barem znade u cijim su rukama mediji koji djeluju u rusiji...kod nas o tome uopce ne brinu...najvaznije je da tim antihrvatskim medijima neustavno pripisu pdv od 5 posto....

 • Talijan1988:

  Turska plus Rusija....pametnom dosta...