Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT

Što stoji iza dramatične scene na kojoj Erdogan gura nepoznatog muškarca?

Recep Erdogan
Foto: Screenshot/YouTube
25.12.2017.
u 22:12

Demircan je nakon incidenta izjavio kako je njegov jedini cilj bio zagrliti predsjednika, ali je pogrešno shvaćen

Pokrenute su rasprave o sigurnosti turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, nakon što ga je Husseyin Demircan pokušao zagrliti tijekom njegovog posjeta u jugoistočnoj turskoj pokrajini.

Incident se dogodio dok je predsjednik Erdogan pozdravljao publiku na sceni. Najednom, muškarac je skočio na pozornicu i pokušao ga zagrliti. Zaštitari su odmah reagirali i gurnuli Demircana kako ne bi naudio predsjedniku.

Demircan je nakon incidenta izjavio kako je njegov jedini cilj bio zagrliti predsjednika, ali je pogrešno shvaćen, piše Hurriyet.

 

- Potječem iz obitelji mučenika - kazao je - ukupno 13 osoba iz moje obitelji ubijeno je od strane PKK-a (zabranjena kurdistanska stranka). Među mučenicima su moji roditelji, dvoje starije braće i dvije sestre. PKK je preuzeo selo Ciftkavak 1987. godine, naselje u Sirnaku i pobio mnoge iz moje obitelji. Veoma volim predsjednika. Otišao sam na pozornicu kako bih ga zagrlio, ali su me pogrešno shvatili i odveli - kazao je Demircan dodavši kako su je pušten na slobodu nakon svjedočenja.

Glasnogovornik vladajuće stranke (AKP) Mahir Unal izjavio je kako incident nije bio posljedica lošeg postupanja snaga sigurnosti.

- U to sam vrijeme bio tamo. Građanin je sin mučenika tako da incident nije bio zbog lošeg osiguranja. Ljudi su odvedeni u sobu za sastanke zbog sigurnosne provjere. Bio je to izraz ekstremne ljubavi prema predsjedniku Erdoganu. Također, susreo sam se s Demircanom koji je kazao kako nije znao što radi kad je ugledao predsjednika - kazao je Unal.

U međuvremenu, nakon incidenta postavlja se pitanje tko i koliko se netko može uopće približiti predsjedniku.

Recep Erdogan
1/7

Komentara 34

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:25 25.12.2017.

htio mu zvaku uvalit ovaj nije javno htio..ehehehh

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
23:59 25.12.2017.

zna taj ertogan zašto se uplašio????

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
02:00 26.12.2017.

Ha, ha, ha... Tko se jednom opece, taj i na hladno puse...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije