Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SERIJE CILJANIH NAPADA

Turska dobiva moćno američko oružje

Patriot
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL
1/3
20.02.2020.
u 23:21

"Postoji prijetnja zračnih raketnih napada na našu zemlju", rekao je ministar na kanalu CNN Turk.

Sjedinjene Države bi mogle Turskoj poslati raketni sustav Patriot nakon smrti turskih vojnika ubijenih tijekom ciljanih napada sirijskog režima na području Idliba, izjavio je u četvrtak turski ministar obrane Hulusi Akar.

"Postoji prijetnja zračnih raketnih napada na našu zemlju", rekao je ministar na kanalu CNN Turk. "Turska bi mogla dobiti Patriot", dodao je i isključio bilo kakvu podršku američkih vojnika na tlu.

Od početka veljače ukupno je 16 turskih vojnika ubijeno na području Idliba. Brojni sukobi Ankare i Damaska od početka veljače izazivaju sve jače napetosti između Turske, koja podržava pobunjeničke skupine u Idlibu, i Rusije koja vojno podržava sirijski režim.

"Turska se ne pokušava suprotstaviti Rusiji u vezi Sirije", rekao je ministar za kanal CNN Turk.

Moskva je pozvala Ankaru da prestane podržavati teroriste na području Idliba, navelo je rusko ministarstvo obrane u četvrtak i dodalo da je vodilo napade na oružane skupine koje podržava Ankara.

Upozorivši na napade s turskih položaja u kojima su ranjena četvorica sirijskih vojnika, ruska vojska je u priopćenju pozvala "tursku stranu da prestane podržavati akcije terorističkih skupina i davati im oružje".

Prema priopćenju, "terorističke skupine su vodile više velikih napada na sirijske položaje u područjima južno od Idliba.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su u četvrtak u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom izrazili zabrinutost "katastrofalnom humanitarnom situacijom" na području Idliba, objavio je ured njemačke kancelarke.

Kancelarka i francuski predsjednik izrazili su želju da se sastanu s predsjednikom Putinom i turskim predsjednikom Recepom Tayipom Erdoganom kako bi pronašli političko rješenje krize, dodaje se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 14

IV
ivanbalic
06:56 21.02.2020.

Nema vise pljackanja nafte,Sirija se polako ali sigurno uspravlja na svoje noge,a teroristi sve vise i vise narucuju sanduke,za jednu uporabu.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
08:43 21.02.2020.

Konvoj od 50 transportera i tenkova sa 16 r.bacača Marles prešao je tursko_sirijsku granicu , na Ruski upit Turci su zanijekali pripadnost. Suhići su se digli i polupali sve sa preko 350 mrtvi. Ups Triunf nije mogao ciljat ruske avione

KE
kelab
03:44 21.02.2020.

Ostavite Siriju Sirijcima, ako moj komentar ista znaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije