Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET SEZONI Trening UHPA-e za veći broj gostiju

Turistima nije dovoljno dati kupanje i spavanje

13.05.2009.
u 16:15

SPLIT – U organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija u hotelu Park održan je trening za turističke djelatnike s ciljem izrade što boljih i kvalitetnijih programa za goste kojima nije dovoljno pružiti samo kupanje i spavanje.

Prema riječima Davorina Tomaša, člana upravnog odbora UHPA-e, gostima treba približiti velike mogućnosti zabave u našoj zagori, područjima oko Neretve, Cetine, Zrmanje, pokazati im čari lovnog i ekološkog turizma, raftinga...

Domaći turistički djelatnici moraju uobličiti znatno sadržajni program za strane goste, a UHPA, koja ima 400-ak članova, a u Hrvatskoj je oko 800 putničkih agencija, može im pomoći.

- Cilj je treninga potaknuti razvijanje novog seta turističkog proizvoda, ovdje je riječ o tzv. turizmu malih brojki koji na specifičan način organizira i pokreće lokalne kapacitete - naglašava Željko Trezner, konzultant, jedan od predavača na treningu UHPA-e.

Svakom gostu treba se prilagoditi, moramo produžiti turističku sezonu, kapacitete popuniti ne samo u srpnju i kolovozu, nego i travnju, svibnju, lipnju, rujnu i listopadu - veli Trezner. Naglašava kako moramo stvoriti tržište posebnih interesa i kako su nam potrebni turistički menadžeri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije