Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zalazak u vinogradu

Turisti na obroncima Dilj gore uživali u vrhunskim vinima, domaćoj hrani i prekrasnoj prirodi

Brodski Stupnik: Održana manifestacija Meridiane Slavonice - "Zalazak u vinogradu"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
15.06.2022.
u 08:52

U brdima ovog dijela Slavonije uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze

Priča o vinu postala je zaštitni znak općine Brodski Stupnik u Brodsko-posavskoj županiji, u koju turisti sve češće navraćaju kako bi uživali u prekrasnoj prirodi i odličnoj domaćoj eno-gastronomskoj ponudi.

Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj kao stvoren za posebne vinske događaje.

Tako je na obroncima Dilj gore pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ u Brodskom Stupniku održan drugi "Zalazak u vinogradu" - poseban hedonistički događaj u vinogradu uz vino, glazbu i umjetnost. 

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Riječ je o projektu promocije određenoga vinogorja s nekoliko vinara, u lijepom okružju koje poziva na fotografiranje, a s kojim je i osmišljen nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja. 

Manifestacija se odvijala u zelenilu vinograda vinarije Galić, domaćina ovoga događaja, a nazočilo je sedamdesetak ljudi koji su uživali u vinima, pogledu na vinograde i glazbi dua Hojsak & Novosel.

Vinarije Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović sa svojim su vinima, s kojima su osvajali nagrade na lokalnoj, nacionalnoj, pa i svjetskoj razini. sudjelovale na vinskoj radionici prof. Marije Vukelić i na samim izlagačkim mjestima. Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot - u bijelim, crnim i ružičastim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

U brdima ovog dijela Slavonije uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze.

Na nagradnom natječaju ove su godine dvije fotografije podijelile prvo mjesto - jedna u kategoriji odraslih (Dino Klem), a druga u kategoriji djece (Hela Komorski, 7 godina).

Organizatori manifestacije bili su Turistička zajednica Meridiana Slavonica, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije i tvrtka Zlatne riječi.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije