Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na teritorij Slovenije

Tunižanin i Mađar prevozili ilegalne migrante iz Iraka i Kuvajta

Foto: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
1/3
12.09.2019.
u 14:27

Oboje su zadržani u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

Tunižanin i Mađar uhvaćeni su u pokušaju prebacivanja ilegalnih migranata preko granice. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ispitalo je 27-godišnjeg državljanina Tunisa koji je 5. rujna za novčanu nagradu preuzeo u osobni automobil državljane Iraka i Kuvajta koje je trebao ilegalno prebaciti na teritorij Slovenije.

No, spriječili su ga policijski službenici granične policije u mjestu Zlogonje. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Ispitan je 39-godišnji Mađar koji je 6. rujna u kombi vozilo strpao nekoliko stranih državljana koji nisu imali zakonske uvjete za ulazak i boravak na teritoriju Hrvatske. Planirao ih je za novac prevesti u Sloveniju, no zaustavljen je u selu Cvetlinu. I on je zadržan u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

>> Pogledajte video: Slatina Pokupska: Kombi s migrantima sletio u Kupu, vozač pobjegao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije