Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR U REMETINCU

Strava iz ćelije 44: Tukli ga i seksualno zlostavljali

zatvor ćelija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
29.04.2020.
u 10:49

Tražili su od mene da pjevam, rekli da će mi gurnuti metlu u rektum ako izgubim partiju šaha, uzimali su mi žnirance i zabranjivali da sjedim za stolom kad je doručak, bio sam prisiljen pružati im oralni seks...

Zbog horora koji se duže vrijeme u prosincu 2016. događao u ćeliji broj 44 zatvora u Remetincu, na ukupno 9,5 godina zatvora nepravomoćno su osuđena trojica zatvorenika. Oni su se teretili za premlaćivanje i silovanje 60-godišnjeg zatvorskog cimera, a prema presudi Županijskog suda u Velikoj Gorici, N. V. (31) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zavora, F. Š. H. (27) na dvije i pol, a E. O. (27) na dvije godine zatvora.

Prema optužnici. N. V. teretio se da je neutvrđenog dana tijekom prosinca 2016., dok je bio pritvorenik, sustavno psihički i fizički zlostavljao svog zatvorskog cimera (60). Tako ga je nasilno odvukao do WC-a, gdje ga je prisilio da klekne na pod te da ga oralno zadovolji.

Zajedno s E. O. i F. Š. H. tereti se da je sustavno vrijeđao i tukao 60-godišnjaka. Prema optužnici N. V. je i ostalu dvojicu nagovarao da ga tuku i pokazivao im gdje, pa su ga oni rukama udarali po glavi, leđima i tijelu. Pri tome su ga teško ozlijedili jer je 60-godišnjak zadobio krvarenje unutar tvrde moždane ovojnice.

Trojica optuženika zanijekala su krivnju, a u svojoj obrani N. V. je kazao da se događaj iz WC-a nikada nije dogodio. No priznao je da je u više navrata nasrtao na 60-godišnjaka te je kazao da mu je zbog toga žao.

– Primijetio sam da je tužan pa sam htio s njim razgovarati. Htio sam ga i zaštititi da ga E. O. više ne maltretira. Stoga sam ga pozvao da odemo u WC kako bi tamo porazgovarali jer je to bilo jedino mjesto na kojem smo mogli biti sami. Zagrlio sam ga i zajedno smo otišli u WC.

Rekao sam mu da mi je žao što sam bio nasilan prema njemu i da se to neće više ponoviti. Kazao sam mu da će od tada biti siguran u sobi i da neću dopustiti da ga drugi zatvorenici tuku. Molio sam ga, ako policija za to dozna, da ne spominje da sam i ja u tome sudjelovao.

Kazao mi je da on nije druker, a nakon toga napada na njega više nije bilo, no o svemu što se događalo doznalo se sljedeći dan. Igrali smo šah, a bilo je rečeno da će 60-godišnjaku staviti štap od metle u rektum ako izgubi partiju. To je bilo rečeno u šali i nitko nije to stvarno namjeravao napraviti.

Žao mi što smo nasrtali na njega, no činio sam to jer nam je lagao zbog čega je bio u zatvoru. A to djelo zbog kojeg je zatvoren šokiralo me jer se ne viđa svaki dan da netko mrtvu majku drži u ormaru godinama – branio se N. V.

Pojasnio je da je 60-godišnjak tvrdio da je u zatvoru zbog gospodarskog kriminala, a kada su ga pitali zašto je unutra, on je jednom od njih odgovorio:
– Cigane, nemoj da uzmem žlicu i da te ubijem!

Kako je po njihovom mišljenju 60-godišnjak bio bahat, nasrnuli su na njega i udarali ga više puta, no N. V. se ne sjeća tko ga je prvi udario. N. V. je ustvrdio da 60-godišnjak nije imao vidljive ozljede, a imao je posebnu potrebu objasniti i da su svi u ćeliji postali nervozni nakon što su doznali stvarni razlog zbog kojeg je 60-godišnjak bio pritvoren.

Što se tiče 60-godišnjaka, on je naveo da je bio pritvoren zbog uznemiravanja mira pokojnika i krivotvorenja dokumenata. Kazao je da su ga njegovi zatvorski cimeri prvo počeli malo provocirati i to nakon što je jednog od njih posjetila djevojka te mu ispričala što je o 60-godišnjaku pročitala u novinama.

– Pitali su me je li istina to što o meni piše u novinama i kazao sam da jest. Rekao sam da ću tražiti premještaj, no oni su rekli da se stvari mogu drukčije riješiti. Pa su me počeli provocirati i tući, pogotovo E. O. koji me je nogama udarao u glavu. F. Š. H. je tražio ovu drugu dvojicu da me tuku, tražio je da pjevam, zabranjivao mi je da sjedim za stolom, uzimao mi je doručak....

Druga su me dvojica tukla non-stop, pljuvali su me, uzeli mi žnirance, potrgali su mi hlače, tri dana sam bio udaran skoro do smrti. A onda me jedne večeri N. V. odvukao u zamračeni WC i prisilio na oralni seks – ispričao je 60-godišnjak.

On je inače u zatvoru završio kada se otkrilo da je četiri godine u stanu živio s mrtvom majkom. Njezin raspadnuti leš držao je u  sobi stana, a krivotvorio je njezinu smrtovnicu. Zbog toga je bio osuđen na tri godine zatvora.

Komentara 2

SD
Salko Dinamitas
19:43 29.04.2020.

"kako su ovi homoseksualci agresivni, i jos njima dvojici po 27 godina i merak im da ih starac od 60 godina oralno zadovoljava.

Avatar Damating
Damating
12:51 29.04.2020.

Da su pedofile tako maltretirali, razumno bi bilo. Ovu nesreću što je mater drža u ormaru zbog mirovine... bezveze. A znači dok je bio kriv za "gispodarski kriminal" imao je njihovo poštovanje? ....Nije ni zatvor ka u filmovima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije